Badalona portarà a la fiscalia qui aboqui més d'un cop residus al carrer

En sis dies s'han aixecat deu actes, la majoria a persones o empreses de fora de la ciutat

L'Ajuntament de Badalona, a través de l'àmbit de Govern, enviarà una carta a tothom que sigui enxampat abocant residus a la via pública, a més d'imposar una multa d'entre 600 i 900 euros. En la missiva se'ls comunicarà que en cas d'una reincidència en l'acció el consistori els portarà davant la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que, si l'organisme ho considera oportú, obri les corresponents diligències penals. En cas que la denúncia prosperi, l'Ajuntament de Badalona ja ha anunciat que es presentaria al cas com a acusació particular. En la carta que s'enviarà als autors de l'abocament es manifesta que l'Ajuntament «té com a objectiu prioritari posar fi als abocaments il·legals que tenen lloc en diverses zones de Badalona» i s'alerta que «l'important cost ambiental i econòmic que suposa per al municipi l'abocament incontrolat de residus ens ha fet prendre la determinació de reforçar el dispositiu policial de vigilància». També s'avisa el receptor de la missiva de la intenció de portar els casos reincidents a la fiscalia.

La decisió d'endurir les mesures contra els autors dels abocaments arriba després que el consistori badaloní hagi detectat en els últims mesos un increment dels abocaments de residus en diferents zones de la ciutat, sent especialment intensos al sud del municipi, tant a l'entorn del polígon industrial Grandland com a sota de l'autopista C-31. L'àrea de Govern de l'Ajuntament badaloní assegura que els dispositius policials s'han intensificat en consonància amb l'augment del problema i com a exemple situen els deu casos d'abocaments que es van detectar en només sis dies, entre finals d'abril i mitjan maig, al carrer d'Eduard Maristany. D'aquestes deu actes, segons informació municipal, totes corresponen a empreses o persones de fora de Badalona, en municipis com ara Cornellà, Barcelona, Polinyà, o Castellar del Vallès. Entre els residus abunda sobretot la runa i material de pintura.

El regidor de l'àrea de Govern i primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó (CiU), ha dit que la decisió de portar els casos reiteratius a la fiscalia respon a la constatació que «amb l'ampliació de la vigilància no n'hi havia prou i, per tant, havíem de fer pujar un grau més la pressió que exercim contra aquestes persones o empreses».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.