Comunicació

Els becaris de RTVV no cobren

Els sindicats CCOO i CGT denuncien l'incompliment econòmic de l'ens amb els becaris que assumeixen tasques pròpies dels professionals

Els 70 joves que fa vora dos mesos van començar a treballar per a RTVV com a becaris, encara no han cobrat cap mensualitat del seu sou de 1.000 euros.

L'explicació que la direcció de l'ens ha donat als sindicats és que “no hi ha diners” i que “quan entren diners”, els pagaran “a poc a poc”.

Els sindicats han lamentat la “penosa” situació de l'ens que, segons han explicat, arriba al punt que les empreses ja no li revisen les impressores o copiadores, ni rep material d'empreses com Sony perquè no tenen seguretat de cobrar. A més, han recordat les protestes de les empreses de doblatge, que tampoc no cobren, i que RTVV deu als treballadors salaris de l'any 2008 i 2009.

Respecte als becaris, els sindicats han remarcat la seua precària situació econòmica i també laboral. No tenen contracte de treball, ni seguretat social, ni dies festius ni de vacances i tanmateix se'ls atribueixen tasques molt superiors a les de realització de pràctiques professionals. Segons els sindicats, la direcció els utilitza per a substituir els treballadors que estan de vacances.“Ni tan sols reben una classe, unes explicacions o uns cursets per saber en què consisteix el seu treball i com es fa: els llancen als lleons i han de ser gladiadors”, han denunciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia