Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Brunyola

Dilluns, 15 octubre 2018

Girona

10.00. Ajuntament. Xerrada Acollida als nouvinguts.

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Xerrada Montserrat Abelló, 100 anys, a càrrec de Lluïsa Julià, doctora en filologia catalana.

19.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Des d'uns ulls d'home. La dona vista per Pedrolo, a càrrec de Màriam Serrà, lingüista, escriptora i membre de la Fundació Manuel de Pedrolo.

Dimarts, 16 octubre 2018

Girona

19.00. Auditori Josep Irla. Conferència L'impacte del malbaratament alimentari, a càrrec de Joan Roca (El Celler de Can Roca) i Massimo Bottura (Osteria Francescana).

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència El significat d'envellir: determinants psicosocials, canvis i oportunitats, a càrrec de Judit Pont, doctora en Psicologia Social.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Els fills catalans de Darwin. Ramon Turró i Pompeu Gener, a càrrec d'Alba Padrós. Dins el curs Introducció a la filosofia catalana.

18.00. Hotel Carlemany. Conferència Digitalització i nous models de distribució, a càrrec d'Emmanuel Djengue, director d'Innovació de RGAX Europa., Dins la 44a Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances.

19.00. CaixaForum. Conferència L'espionatge a la guerra civil espanyola. Intel·ligència, contraintel·ligència, sabotatges i cinquena columna, a càrrec de Joan Maria Thomàs. Dins el cicle L'espionatge d'entreguerres.

Porqueres

17.00. Casal de la Gent Gran. Xerrada sobre els antibiòtics, a càrrec de Gemma Fontbernat, farmacèutica.

Olot

19.00. Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Xerrada Pompeu Fabra: la construcció d'una llengua, a càrrec d'Isidor Marí, filòleg i expresident de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Tot seguit, monòleg Fabracedari, de Jordi Oriol.

Dimecres, 17 octubre 2018

Santa Coloma de Farners

19.00. Arxiu Comarcal de la Selva. Conferència Refer la llengua, retrobar el paí, a càrrec de Jordi Ginebra, comissari de l'Any Fabra.

19.00. Sala d'actes de la Biblioteca Joan Vinyoli. Xerrada informativa Càncer de mama: avenços en el tractament i aspectes psicològics, a càrrec de Joan Martí, doctor en Ciències Físiques per la UPC, i Carme Ventura, psicooncòloga d'Oncolliga Girona. En motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama.

Girona

18.00. Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura. Conferència Dones, homes i salut, a càrrec de Carme Valls, directora del Programa Dona, Salut i Qualitat de Vida del Centre d'Anàlisi i Programes Sanitàries (CAPS) de Barcelona. Presentació a càrrec de Josep Maria Fonalleras, escriptor.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Error 505 (pàgina no trobada): llibertat, privacitat i ètica hacker, a càrrec de Mercè Molist, periodista especialitzada en noves tecnologies, seguretat informàtica i cultura hacker. Dins el cicle Un espia a la butxaca.

19.00. Centre Cultural La Mercè. Conferència El regnat del guionista. Escriure amb càmeres cares. Dins el cicle Novel·les audiovisuals. Literatura i ficció televisiva.

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència El misteri de la proporció àuria, a càrrec de Joan Gaya, enginyer i amic de les arts.

Blanes

19.00. Sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal. Xerrada Como superar la ansiedad con Wingwave, amb Ester Bisbal.

Olot

19.30. Hospici. Xerrada i presentació dels projectes seleccionats i premiats en els Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2018, a càrrec d'Arnau Vergés (Arnau Estudi d'Arquitectura) i Xevi Bayona, Alba Colomer i Adrià Villarejo (XAA Arquitectura).

Dijous, 18 octubre 2018

Girona

18.00. Biblioteca Carles Rahola. El dret a morir dignament, un dret humà, a càrrec d'Enric Blavi i Cristina Vallès. Tot seguit, projecció dels curts de ficció La dama i la mort, de Javier Recio, i Què us sembla si em poso el pijama?, de Miguel Bardem. Amb els testimonis reals de Ramón Sampedro i Michèle Causse.

19.00. Sala d'actes de Gicor (Hotel Entitats). Conferència-tertúlia Arritmies cardíaques. Nova Unitat d'Arritmies al Josep Trueta, a càrrec de la Dra. Maria Emilce Trucco, cap de la Unitat d'Arritmies Cardíaques de l'Hospital Josep Trueta.