Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Palamós

Dimecres, 26 abril 2017

Cassà de la Selva

10.00. Can Trinxeria. Xerrada Coneix els canals de recerca de feina.

Girona

19.00. Centre Cultural La Mercè. Prudenci Bertrana, el desig de narrar, a càrrec de Xavier Pla.

19.00. Fundació Fita. Sessió del curs El Flâneur a la finestra, amb el títol Cristisme, a càrrec del professor Joaquim Jubert Gruart, neuròleg.

19.00. Sala Francina Boris de la seu d'Òmnium Gironès. Conferència Física Quàntica II. És possible la teletransportació? Existeix el buit? Ho podem conèixer tot?, a càrrec del Dr. Albert Bramon, catedràtic de Física Teòrica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Dins el cicle El món no és com sembla, i potser ni ens el podem imaginar!

19.00. Espai Natura. Xerrada-col·loqui L'educació està al servei de l'individu o del sistema?, a càrrec de Josep M. Carbó, filòsof i membre de l'escola de filosofia El Pou, de Girona.

Calella

18.30. Casal l'Amistat. La Gran Piràmide de Quèops. Egipte faraònic (VI, a càrrec de Xavier Trabal, economista i doctorat en egiptologia per la UAB.

Figueres

20.00. Òmnium Cultural. Conferència La Figueres de Fages, a càrrec de Joan Ferrerós, catedràtic de Literatura Catalana. Dins el 4t cicle de Lectura comentada de textos literaris.

Dijous, 27 abril 2017

Begur

17.00. Casino. Jornada de divulgació sobre la situació del corall vermell a la Mediterrània, amb conferències a càrrec de Boris Weitzmann, biòleg, instructor de busseig i guia de natura, i Joaquim Garrabou, llicenciat i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, investigador científic a l'ICM del CSIC i coordinador del grup de recerca consolidat MedRecover.

La Bisbal d'Empordà

18.00. Zona Jove. Som lliures quan parlem de sexe?, dins el cicle Trenquem motlles. Diversitat sexual i de gènere.

Llagostera

21.00. Sala polivalent de la biblioteca. L'escriptora Mar Bosch parlarà de la seva novel·la Les generacions espontànies.

Girona

19.30. Aula A de la Casa de Cultura. Religió, conflictes i diversitat a l'Àfrica occidental, a càrrec de Francesc Xavier Marín, doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió i expert professional en cultura, civilització i religió islàmiques. Dins el cicle de conferències Boko Haram. Un capítol de la islamització de l'Àfrica subsahariana.

09.00. Edifici Sant Domènec. Conferència El dret i la comunicació en la societat de la informació, a càrrec de Josep Matas, advocat. Dins el cicle Pensar la comunicació. La comunicació en el context de la societat.

17.30. Biblioteca Carles Rahola. Xerrada Cases de repòs alternatiu (Soteria, Healing Homes), Open Dialogue...

17.30. Espai de Suport Memora Girona. Taller Tecnologia i comunicació en entorns sociosanitaris, a càrrec del Dr. Salvador Casado, metge de família i autor del blog La consulta del doctor Casado. Dins el III cicle Ètica de la vida i la mort.

19.00. Espai Jove. Països Baixos amb creuer fluvial. Una forma còmoda de conèixer els Països Baixos, ponència a càrrec d'un guia que treballa en aquest destí.

19.00. Espai Natura. Xerrada La mort no existeix, a càrrec de Jaume Duran.

19.00. CaixaForum. Conferència Com aprendran els nens del futur? Pensar avui l'escola de demà, a càrrec d'Eduard Muntaner, enginyer informàtic i expert en educació maker. Dins el cicle El futur que hem començat a escriure.

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Paisatges culturals i patrimoni industrial, a càrrec de Joaquim Nadal, director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Dins les I Jornades Biennals sobre Societat Industrial.

Salt

18.30. Sala d'actes de la UNED. Presentació del Projecte FAR, de la Fundació Campus Arnau d'Escala. Conferència L'apoderament de les persones grans a través de la participació social, a càrrec de Lluís Marroyo, director gerent de la FAR.

Vilobí d'Onyar

20.00. Sala d'actes de Can Roscada. Xerrada informativa sobre les clàusules sòl, a càrrec d'un tècnic d'ADICAE, Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya.