Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Palamós

Dimarts, 28 març 2017

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència La salut del català, a càrrec de Gemma Gómez, doctora en Filologia Catalana. Dins les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

19.00. CaixaForum. Conferència Georgia O'Keeffe: Pattern ok Leaves (1926), a càrrec d'Estrella De Diego, assagista i catedràtica de la Universidad Complutense de Madrid. Dins el cicle Gaudir de l'art.

19.00. Museu d'Història. Conferència L'aigua als convents: font de vida i font de conflicte, a càrrec d'Anna Gironella, de la UdG. Acte paral·lel a les exposicions La Girona de l'aigua, al Museu d'Història de Girona, i Aigües rituals, una història als banys jueus de Girona, al Museu d'Història dels Jueus.

Blanes

20.00. Sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal. Conferència Per què volem comprendre?, a càrrec del filòsof. Xavier Antic, de la UdG. Dins el VIIè cicle Aula Blanes.

Santa Susanna

18.00. Local Social. Xerrada Educar sense cridar, a càrrec d'Alba Castellví Miquel.

Dimecres, 29 març 2017

Girona

19.00. Casa de Cultura. Conferència Girona per un bon clima, a càrrec de Jordi Bigues, periodista ambiental. Dins els actes del 40è aniversari de l'Escola d'Adults de Girona.

11.30. Espai social Fundació Catalunya-La Pedrera. Conferència Per un futur sense Alzheimer.

18.00. Auditori Irla. Llegir en el segle XXI, a càrrec de Neus Real, doctora en Filologia Catalana per la UAB. Dins els actes de la II Fira del LLibre Infantil i Juvenil.

18.00. Auditori Irla. La lectura a la xarxa: Els booktubers són lectors... a youtube, a càrrec de Laura Borràs, llicenciada en Filologia Catalana; i Marta Botet, estudiant. Dins els actes de la II Fira del Llibre Infantil i Juvenil.

19.00. Banys Àrabs. Conferència L'aigua i la higiene en la medicina andalusí, a càrrec de Theo Loáinz, de la Universitat de Barcelona. Acte paral·lel a les exposicions La Girona de l'aigua, al Museu d'Història de Girona, i Aigües rituals, una història als banys jueus de Girona, al Museu d'Història dels Jueus.

19.00. Sala Francina Boris de la seu d'Òmnium Gironès. Conferència Física Quàntica I: Tot el que pot passar, passa? Podem predir el resultat d'un experiment? Un gat pot estar viu i mort alhora?, a càrrec d'Albert Bramon, Catedràtic de Física Teòrica a la UAB. Dins El món no és com sembla, i potser ni ens el podem imaginar!.

19.30. Museu del Cinema. Conferència El poder d'alló desconegut. O com enfrontar-se a la contribució de les dones en els primers anys del cinema espanyol, a càrrec de Begoña Soto, de la Universitat Rey Juan Carlos. Dins l'11è Seminari sobre els antecedents i orígens del cinema, que enguany versa sobre Presències i representacions de la dona en els primers anys del cinema, 1895-1920.

Bescanó

19.30. Hotel d'Entitats. Xerrada-col·loqui sobre alimentació, a càrrec d'Albert Abilla, dietista nutricionista. Avui, L'alimentació del segle XXI.

Blanes

19.00. Sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal. Xerrada organitzada per Dona Terra.

Palafolls

17.30. Escola Ferreries. Xerrada Educar sense cridar, a càrrec d'Alba Castellví, dirigida a famílies amb nens i nenes de 4 a 12 anys.

Calella

18.30. Casal de l'Amistat. El regnat de Pere, el Gran. L'expansió per la Mediterrània central, a càrrec d'Eduard Botanch, doctor en història i llicenciat en biblioteconomia, bibliotecari a la Biblioteca de Catalunya.

Dijous, 30 març 2017

Palafrugell

19.00. Sala Arteca de la biblioteca. Xerrada Tom Sharpe, biografia i obra literària. Un gentleman a Llafranc, a càrrec de Miquel Martín, escriptor de capçalera; Montserrat Verdaguer, presidenta de la Fundació Tom Sharpe, i Helena Boadas, gerent de la Fundació Tom Sharpe. Lectura de textos a càrrec de Danielle Balfour. I a les 20.00, inauguració de l'exposició de fotografies Tom Sharpe a Cambridge.

Girona

18.00. Edifici CINC. Conferència Treballes per ser feliç o ets feliç per treballar?, a càrrec d'Àngela Ferrer i Mató, Núria Gómez i Morell i Núria Agudo Fogàs.

18.00. Auditori Irla. Experiència docent: La literatura fantàstica com a estímul lector a les aules, a càrrec de Daniel Genís, doctor en Filologia Catalana de la UdG. Dins els actes de la II Fira del Llibre Infantil i Juvenil.

19.00. CaixaForum. Conferència L'estat de gràcia, a càrrec d'Albert Vilaró, escriptor. Dins el cicle Di-versions!.