Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Palamós

Dilluns, 19 febrer 2018

Girona

19.00. CaixaForum. Audició comentada El Bach de Nikolaus Harnoncourt, presentada per Mònica Pagès, periodista musical.

Dimarts, 20 febrer 2018

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Saviesa, coneixement, informació, a càrrec de Joan M. del Pozo, professor de Filosofia a la Universitat de Girona. Dins les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

18.00. Auditori gran de la biblioteca Carles Rahola. A la contra i en vanguàrdia, conversa entre Víctor Amela, periodista i novel·lista, i Rosa Gil, periodista i gestora cultural. Dins la Setmana dels Rahola.

19.30. Casa de Cultura. Conferència del cicle Tòtems de la novel·la històrica 2018, a càrrec de Martí Gironell.

Vilablareix

17.15. Can Gruart. Xerrada Envelliment actiu i saludable gaudint de la qualitat de vida, ,a càrrec de Maica Rubinat, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i Esport, coordinadora territorial del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat.

Santa Susanna

19.00. Biblioteca La Vall d'Alfatà. Xerrada Religiositat: som homo religiosus, a càrrec de Manel Hernández.

Dimecres, 21 febrer 2018

Girona

18.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència-taller El pallasso i la música: com els pallassos han fet ús de la música al llarg de la història, a càrrec del carablanca Gensi. Activitat paral·lela al Festival Internacional de Circ i inclosa dins la programació de la Setmana Cultural del Conservatori de Música de Girona.

18.30. L'Estació Espai Jove. Xerrada sobre Les proves d'accés (L'alternativa per accedir a cicles formatius).

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència Josep Puig i Cadafalch, arquitectura i nacionalisme, a càrrec de Mireia Freixa Serra, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

Blanes

18.30. Sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal. Xerrada del Programa Empoderate.

Salt

20.00. Ateneu Popular Coma Cros. Xerrada Les microviolències estructurals que pateixen les dones com a col·lectiu, a càrrec de Paula Grande i Amel Labdouni. Dins el cicle De Sant Valentí al 8 de març. Construint un amor més saludable!..

Santa Coloma de Farners

19.00. Arxiu Comarcal de la Selva. Conferència Verdaguer, poeta modern, a càrrec de Roger Canadell, professor de la UOC. Acte paral·lel a l'exposició Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme. .

Dijous, 22 febrer 2018

Palafrugell

19.30. Museu del Suro. Conferència El paisatge de la industrialització: la Ruta del Patrimoni Industrial de l'Empordà, a càrrec d'Eusebi Casanelles. Dins les activitats a l'entorn de la industrialització.

Sant Feliu de Guíxols

21.30. Sala d'actes del CE Sant Josep. Xerrada Primers auxilis emocionals, a càrrec de Jordi Frau i Carreras, psicòleg i docent de la Unitat de Formació d'Àxios Suport Psicològic a l'Administració.

Girona

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència La bruixa de la Catedral, a càrrec de Miquel Fañanàs. Dins el cicle Llegendes, mites i tradicions de Girona.

19.00. Centre Cultural La Mercè. Conferència Aby Warburg. Les fórmules del pathos des de l'antiga Grècia fins a l'actualitat, a càrrec de Victoria Cirlot. Dins el cicle de conferències Iconografia. Imatges amb sentit.

19.00. Auditori Josep Irla. Conferència Tornar a mirar Leonardo da Vinci, a càrrec del Dr. Juan F. Campo. Dins el cicle de conferències Tornar a mirar, de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill de la UdG.

19.00. Espai Natura. Astrologia Maya. Calendario 260 días, a càrrec de Javier G. Arguedas, diplomat en magisteri i llicenciat en antropologia social/cultural de les universitats Complutense i Autònoma de Madrid.

Sant Gregori

20.00. Biblioteca Miquel Martí i Pol. Conferència sobre Frankenstein, amb el títol Quan els monstres són humans, a càrrec de Laura Borràs.

Divendres, 23 febrer 2018

Pals

20.00. Ca la Pruna. Conferència El secret de mantenir-se jove, a càrrec de la Dra. Assumpció Saurina Canals, llicenciada en Medicina i Cirurgia.