Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Palamós

Dilluns, 29 maig 2017

L'Escala

18.00. Alfolí de la Sal. Conferència inaugural Arrels del Vi, a càrrec de Quim Tremoleda.

Dimarts, 30 maig 2017

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència El castell carolingi d'Ullastret amb Josep M. Nolla Brufau, professor d'Història de la UdG i arqueòleg.

19.30. Casa de Cultura. Conferència Contes, de Quim Monzó, a càrrec de Jordi Galves. Sessió del cicle Els 7 Magnífics.

Dimecres, 31 maig 2017

Palafrugell

18.30. Can Genís. Xerrada d'alimentació Estàs pensant en fer una dieta?.

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Centre cívic Tueda. Cloenda de les Aules culturals. El paisatge és de tots, a càrrec de Pere Sala Martí, coordinador de l'observatori del paisatge de Catalunya. A continuació, actuació de la coral Gesòria.

Girona

19.00. Sala Francina Boris de la seu d'Òmnium Gironès. Conferència Relativitat. Què són les ones gravitacionals? Si un tren va poru ràpid, s'encongeix? Puc rejovenir?, a càrrec del Dr. Albert Bramon, catedràtic de Física Teòrica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Dins el cicle El món no és com sembla, i potser ni ens el podem imaginar!

Sarrià de Ter

16.00. El Coro. Xerrada La prevalència de les malalties en la gent gran, a càrrec d'Elena Faixeda. Dins les Jornades de la Gent Gran.

Anglès

19.00. Biblioteca Joaquim Bauxell. Xerrada informativa Document de Voluntats Anticipades (DVA), a càrrec d'Esther Mayola.

Calella

18.30. Casal l'Amistat. L'Egipte somiat d'Akhenaton i Nefertiti (Egipte faraònic - VI), a càrrec d'Irene Cordon, directora en arqueologia, història antiga i medieval, per la UAB, professora del programa de Màster d'Egiptologia de la Universitat de Barcelona.

Dijous, 01 juny 2017

Palafrugell

18.00. CME. Seminari Microviolència. La violència invisible a la llar, a l'escola, a la societat, a càrrec del Dr. Jesús Cobo, psiquiatre del Consorci Hospital Parc Taulí.

Girona

18.30. Auditori Viader de la Casa de Cultura. Cloenda del cicle de conferències Floreix la lletra a Girona. Recital El Winterreise de Schubert i l'emprempta de l'escriptura i del traç a l'entorn. Presentació de la nova publicació de la sèrie Lletres d'ahir i d'avui, a càrrec de Jesús del Hoyo, Cristina Florez i Cristina Simon.

19.00. Arxiu Municipal. Conferència Fotografia de premsa, a càrrec d'Anna Pujols, tècnica d'arxius. Dins el cicle Fotografiar Girona (I). Creació, tècnica i memòria.

19.00. Biblioteca Carles Rahola. Parlant des de l'Atlàntic, a càrrec de Quim Carreras. Dins el cicle sobre viatges A la carretera.

19.00. Auditori de La Mercè. La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni organitza Sapiens, comprendre per crear, una conversa entre Josep M. Fonalleras i Ferran Adrià.

Santa Coloma de Farners

19.30. Òmnium Cultural. Sessió del cicle Toponímia, personatges i genealogia de Santa Coloma de Farners. Personatges no històrics. Història no històrica, a càrrec de Miquel Borrell i Cristina Trias. Avui, Josep Anton Viader i Payrachs, metge, director del Santa Caterina de Girona i escriptor.

Divendres, 02 juny 2017

Girona

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència La Capella Polifònica de Girona. 60 anys de referent musical gironí, a càrrec de Joan Domènech i Moner, historiador, i Joan Gay i Puigbert, musicòleg. Moderador: Joaquim Nadal i Farreres, historiador. Dins els actes de commemoració del 60è aniversari de la Capella Polifònica de Girona.