Conferències

Cerca

Del
al

Palamós

Dissabte, 20 octubre 2018

16.30. Local de Càritas. Conferència Mirant el mar. Pot ser el mar una font d'inspiració per als compositors?, a càrrec d'Amós Pérez Fuertes, músic i mestre de música.

Dimarts, 23 octubre 2018

15.00. Sala d'actes de l'Hospital. Xerrada Com prevenir les compliacions postquirúrgiques del càncer de mama.

Prop de Palamós

Dijous, 18 octubre 2018

Girona

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Geofísica de l'experiència mística: els orígens de la religió, a càrrec de Rafel Balaguer, pre-historiador i astrònom amateur. Dins el cicle Contemporàlia: els límits de la ciència.

12.30. Auditori Josep Irla. Conferència Societats cuidadores al segle XXI, a càrrec del Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives UVIC/ICO, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Cloenda del IV Cicle Reflexions sobre la vida i la mort.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. El dret a morir dignament, un dret humà, a càrrec d'Enric Blavi i Cristina Vallès. Tot seguit, projecció dels curts de ficció La dama i la mort, de Javier Recio, i Què us sembla si em poso el pijama?, de Miguel Bardem. Amb els testimonis reals de Ramón Sampedro i Michèle Causse.

18.30. Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Repensant el futur del centre d'art. Cicle de conferències pel 10è aniversari del Bòlit.

19.00. Sala d'actes de Gicor (Hotel Entitats). Conferència-tertúlia Arritmies cardíaques. Nova Unitat d'Arritmies al Josep Trueta, a càrrec de la Dra. Maria Emilce Trucco, cap de la Unitat d'Arritmies Cardíaques de l'Hospital Josep Trueta.

19.00. Hotel AC Palau de Bellavista. Conferència El futbol s'allunya del camp i s'apropa a la televisió, a càrrec de Ramon Besa i Camprubí, periodista i professor de periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i dels Màster de Periodisme de Les Heures. Entrevista a càrrec de Jordi Grau, periodista i vicepresident de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Dins la 44a Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances.

19.00. Museu del Cinema. Jordi Puntí comenta El apartamento, de Billy Wilder. Dins el cicle Cinc seqüències per explicar una obra mestra.

19.00. Casa de Cultura. Conferència El treball com a fotoperiodista: compromisos, riscos i ètica, a càrrec de Tània Castro, fotoperiodista.

19.00. CaixaForum. Trobada amb... Martina Matencio, fotògrafa, també coneguda com a Lalovenenoso.

19.30. Auditori de La Mercè. Conversa amb Ramon Cotarelo, professor universitari, politòleg i periodista.

Salt

19.00. Ateneu Popular Coma Cros. Conferència Et sents cansada? Tens dolors? No t'hi acostumes? Parlem de... fibromiàlgia. Dins el cicle Dona! Atura't i escolta't. Mals silenciats de les dones.

Divendres, 19 octubre 2018

La Bisbal d'Empordà

20.00. Teatre Mundial. Xerrada Verbs que hem de conjugar en l'acció educativa, a càrrec de Jaume Cela. Dins el cicle Parlem d'educació a la Bisbal d'Empordà.

Girona

19.00. Museu del Cinema. Descobrint Ingmar Bergman des de la psicoanàlisi, conferència sobre la pel·lícula Persona, d'Ingmar Bergman, a càrrec de José Miguel Pueyo, psicoanalista i president honorífic de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi, i Sergio Domínguez, psicoanalista, sociòleg i membre de la ULP-Gi.

19.00. Hotel d'entitats La Rutlla. Xerrada Crèdit hipotecari. Què he de mirar per contractar una hipoteca?.

19.00. Centre cívic Barri Vell. Obertura del cicle de conferències Descobert a Girona, amb la ponència Ciència i valors: quins interessos mouen la ciència?, a càrrec del Dr. Marc Artiga, professor lector del Departament de Filosofia de la Universitat de València.

Blanes

16.00. Auditori del Centre Catòlic. Xerrada Com preparar la visita amb el neuròleg, amb la intervenció de la Dra. Berta Solano, coordinadora de la unitat de trastorns del moviment de l'Hospital Santa Caterina/Hospital Josep Trueta de Girona; i Mireia Montserrat, infermera.

Sarrià de Ter

19.30. Centre cívic La Cooperativa. Sessió d'educació emocional a càrrec de Joana Frigolé, psicòloga i coach.

Sils

10.00. Centre cívic. Xerrada Què ha passat a Catalunya en els darrers 10 anys?, a càrrec de Maria Vila.