Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Pineda de Mar

Dilluns, 27 maig 2019

Blanes

19.00. Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca. Xerrada Teràpies alternatives en l'educació canina, a càrrec d'Anabel Pareja, de l'Associació Sanat Kumara.

Vidreres

11.00. Escola Salvador Espriu. Xerrada El tabac i la infància, a càrrec de Montserrat Vidal. Dins la Setmana sense Fum.

Dimarts, 28 maig 2019

Girona

17.30. Aula A de la Casa de Cultura. Conferència Cleòpatra VII, darrer faraó d'Egipte, a càrrec d'Irene Cordón Solà-Sagalès, doctora en Història Antiga.

18.00. Escola Montjuïc. Acte final de curs del MRP de Girona. Pedagogia Freinet, ahir i avui. En homenatge als mestres de la República 1939-2019 Ahir: Presentació del llibre Els vaig prometre el mar. Història del mestre freinetià Antoni Benaiges, a càrrec dels autors, Sebastián Gertrúdix, mestre i membre de Moviments de Renovació Pedagògica, i Sergi Bernal, geògraf i documentalista; i Avui: Escoles que treballen des de la metodologia Freinet, a càrrec Núria Puig, directora de l'escola Nabí; Xavier Alsina, director escola 9d4t. Conducció i presentació a càrrec de Salomó Marquès, professor emèrit de Pedagogia de la UdG.

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència La pedra de Girona a la Mediterrània, a càrrec de Joan Domenge. Dins el cicle La pedra de Girona.

18.30. Sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Conferència M'hi veig amb cor, més d'una dècada rehabilitant el cor gironí, a càrrec d'Eloi Arias, Cap Unitat Rehabilitació Cardíaca de l'Hospital Santa Caterina. Dins la XXIII Setmana del Cor.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Ayahuasca entre dos mons, a càrrec de Joana Higuita, politòloga, i Enric Cassú, filòsof i antropòleg. Dins el cicle Mirades amazòniques del segle XXI.

Dimecres, 29 maig 2019

Girona

11.30. CaixaForum. Xerrada sobre Banyoles i Santa Maria de Porqueres. Dins el cicle Coneguem el nostre patrimoni cultural.

18.00. Auditori Viader. Conferència Introducció a la lletra hebrea, a càrrec de la Dra. Meritxell Blasco, professora del Departament d'Estudis Hebreus i Arameus de la UB. Tot seguit, recital a càrrec de Michelle Francis Cook, soprano spinto i Maria-Neus Devesa, piano. Dins el cicle Diàlegs amb la lletra Ç.

18.30. Sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Conferència Present i futur de la cirurgia cardíaca a Girona, a càrrec del Dr. Daniel Padrol, responsable del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Josep Trueta, i Dr. Bernat Romero, cirurgià adjunt. Dins la XXIII Setmana del Cor.

Dijous, 30 maig 2019

Llagostera

20.00. Escola Lacustària. Xerrada Com parlar de sexe amb els nens?, a càrrec de Marina Castro, psicòloga.

21.00. Biblioteca Julià Cutiller. Xerrada literària amb Lluís Muntada sobre la novel·la Canvi d'agulles.

Vilablareix

18.00. Can Gruart. Xerrada Seguretat a l'automòbil.

Girona

19.30. Centre cívic Barri Vell - Mercadal. Conferència Maçoneria i tradició en femení: el per què i la nostra raó d'ésser.

20.00. Auditori de La Mercè. Conferència Els valors ete fan guanyar, a càrrec de Pep Marí, psicòleg de formació i educador. Dins el cicle de xerrades Vedruna Girona 4+1 xerrades per omplir l'ànima.

18.30. Museu d'Història dels Jueus. Conferència Què ens diuen les pedres dels fossars jueus. Raons d'una vocació, a càrrec de Jordi Casanovas, doctor en Filologia Semítica per la UB.

19.00. Espai d'Art Unaúnica. Conferència La tristesa. Els contes com a mètode per reconèixer la tristesa, a càrrec de Cristina Simon i Mencion, autora del llibre La bossa dels cors.

19.00. Arxiu Municipal de Girona. Conferència Els industrials i els comerciants, a càrrec de Joaquim Nadal, de la UdG.

20.15. Biblioteca Antònia Adroher. Xerrada Àfrica, el repte d'explicar un continent indestructible, a càrrec de Xavier Aldekoa.

Divendres, 31 maig 2019

Girona

17.00. Llibreria Ulyssus. Xerrada sobre Noruega, conduïda per Quim Iglésies. Dins el cicle Trobades de viatgers.