Fires

Cerca

Del
al

Prop de Terrades

Dissabte, 16 febrer 2019

Corçà

09.00 a 14.00. Plaça del Firal. Mercat ecològic Món Empordà. Mostar més dates

Dies 9 i 16
Girona

Mercat d'intercanvi de la Lleona, de 09.00 a 14.00, a la plaça de Sant Feliu i al carrer de Jaume Pons i Martí. Mostar més dates

Dies 2, 9, 16 i 23
Torroella de Montgrí

FiraRebaixa d'hivern, de 09.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.00, al local del passeig Catalunya, 24. Mostar més dates

Dies 7-9, 11-16 i 18
Riudellots de la Selva
Fiporc, fira del porc

09.00. Obertura de la fira. Esmorzar de forquilla de porc.

09.00 a 19.00. Degustació de productes a l'àrea de tast. Mercat del rebost d'hivern. Mercat de petits productors derivats del porc. Mercat d'artesania. Mostra d'oficis.

10.00. Taller de tast de diferents tipus de pernil.

10.00 a 15.00. Venda de marxandatge, jocs i taller de pintar cares a càrrec dels joves de Riudellots.

10.00 a 14.00. Representacions del procés de la matança del porc, conduïdes pel cuiner Pep Nogué. 10.00, elaboració de greixons; 10.20, la carn de perol; 10.40, embotir botifarres, fuets i llonganisses; 11.00, preparació de lloms, baiones i pernils; 12.40, especejament del porc; 13.20, elaboració de greixons; 13.40, la carn de perol; 14.00, embotir botifarres, fuets i llonganisses; i 14.20, preparació de lloms, baiones i pernils.

11.00. Passejada de tractors antics. Sortida de davant del pavelló de Fontajau de Girona, recorregut per la ciutat i arribada a Riudellots. A partir de les 12.00 quedaran exposats a la fira.

11.30. Inauguració oficial de la fira. Tot seguit, actuació de la coral Les Veus del Cric.

12.00. Retransmissió en directe de L'Arca de Nogué, de Catalunya Ràdio.

12.00. Animació amb el grup PercuART.

15.30. Presentació del llibre La cuina del porc, receptes de cuina tradicional amb la carn més gustosa, de La Cuina de Sils.

15.45. Representacions del procés de matança del porc, conduïdes pel cuiner Pep Nogué. 15.45, especejament del porc; 16.25, elaboració de greixons; 16.45, la carn de perol; 17.05, embotir botifarres, fuets i llonganisses; i 17.25, preparació de lloms, baiones i pernils.

16.30. Taller infantil per aprendre a fer mandonguilles.

17.00. Actuació del Ball de gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana.

Diumenge, 17 febrer 2019

Vila-sacra
16a Fira de la ceba i el calçot

10.00. Obertura de la fira.

10.00 a 14.00, davant les antigues escoles, passejades amb poni.

10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00. Llar dels avis. Exposició-concurs de plantes i flors a càrrec de l'Associació de Dones de Vila-sacra.

Tot el dia, 16a Mostra gastronòmica de la ceba i el calçot i fira de productes d'alimentació i artesania.