Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 23 maig

Desideri, bisbe, Basileu, Julià, màrtirs; Miquel, Eufebi, bisbe; Joan Baptista de Rossi, Florenci, monjo.

Refrany

La corda sempre es trenca pel punt més prim.

Cita del dia

El llenguatge de les prioritats és la religió del socialisme . (Aneurin Bevan)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Tarragona

Dimarts, 23 maig 2017

Concerts

20.00. Teatre Metropol. Concert del Trio Fortuny.

Diversos

Ruta cultural: Botigues històriques de Tarragona: revisió d'urgència. A càrrec de  Ramon Aloguin. Dia, 25 de maig, a les 17.00, des de la plaça de la Mitja Lluna. Cal reserva prèvia a la biblioteca. Mostar més dates

Dies 23 i 24

18.30. Escola d'Art de la Diputació de Tarragona. Projecció de Els que quedarem.

Exposicions

Antiga Tabacalera / Capsa de Música. Música enfocada. Fins al 24 de maig.

Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Palabras de piedra, d'Enrique Asensi. Fins la 4 de juny.

Pati del Palau de la Diputació. Exposició de pintura Headlines, de Dolors Castells Casals. Fins a l'11 de juny.

Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Exposició sobre els 35 anys de la botiga del Negrito o la Negrita. Fins al 29 de juny

CaixaForum. Exposició: Mediterrani. El nostre mar, com mai l'has vist. Fins al 30 de juliol.

Campus Catalunya de la URV. Instal·lació La família, de Rufino Mesa. Fins al 30 de maig.

Museu d'Art Modern de Tarragona. Exposició de pintures i dibuixos de Roberto Escoda: El present del pintor. Fins al 2 de juliol.

Tinglado 1 del Port de Tarragona. XX Biennal d'Art Contemporani Català 2016-2017. Fins al 18 de juny.

Galeria Silvestre. Exposició La memoria de los intentos, de Gabriela Bettini. Fins al 30 de juny.

Patronat de Turisme. Exposició Vivint la història. Gent de Tarraco Viva. Fins al 9 de juny.

Pretori romà, Circ romà, Antic Ajuntament, Muralles, Portal del Roser, Amfiteatre, Oficina del festival. Exposició Els ideals de la bellesa a l'antiga Grècia. Fins al 29 de maig.

Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Exposició Arte sin autor. La riqueza del arte tribal, de Jesús Arjona Fins al 18 de juny.

Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Exposició Anem a la platja!, de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Fins al 25 de maig.

Festes

Tarraco Viva

18.00. Portal del Roser. Conferència. Del teu barri a l'antiga Roma. A càrrec de Magí Seritjol.

19.00. Antiga Audiència. Audiovisuals. Pompeia: la casa de Julius Polibius. L'antiguitat en imatges. VII Cicle d'audiovisuals arqueològics i històrics.

19.20. Antiga Audiència. Audiovisuals. Roma fora de Roma. L'antiguitat en imatges. VII Cicle d'audiovisuals arqueològics i històrics.

19.25. Antiga Audiència. Audiovisuals. Tecnologia minera romana: l'or de Tresminas. L'antiguitat en imatges. VII Cicle d'audiovisuals arqueològics i històrics.

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1618.

A Praga, capital del regne de Bohèmia i de l'actual República Txeca, un grup d'aristòcrates protestants, encapçalats pel comte de Thurn-Valsassina, van entrar al castell de Hraddany, van capturar Jaroslav Martinitz i Wilhelm Slavata, dos governadors imperials, juntament amb el seu secretari, Philip Fabricius, i els van tirar per una finestra. Demostraven així el seu rebuig a l'elecció del catòlic Ferran II d'Habsburg com a rei de Bohèmia, territori la població del qual era majoritàriament protestant. Amb tot, els tres defenestrats van caure sobre una pila de fems dipositats al fossar del castell, i cap d'ells va resultar ferit de gravetat. Això va ser interpretat pels cercles catòlics com una prova que la voluntat divina estava del seu costat. La violenta acció dels nobles protestants va ser el desencadenant de la guerra dels Trenta Anys.

1568.

Guillem d'Orange, al capdavant d'una tropa de mercenaris alemanys, derrota les forces de la monarquia hispànica en la batalla de Heiligerlee, Holanda, la primera de la guerra dels Vuitanta Anys, que va enfrontar les Províncies Unides dels Països Baixos amb el seu sobirà, el rei espanyol.

1822.

Comencen les obres de la primera línia ferroviària del món, entre les ciutats angleses de Stockton i Darlington, de quaranta quilòmetres de recorregut.

1951.

La Xina s'annexiona el Tibet com a regió autònoma, fet que origina un moviment independentista encapçalat pel Dalai Lama, Nobel de la Pau el 1989 per la seva lluita no violenta.

1992.

Els bisbes espanyols acusen el PSOE d'aprovar lleis que perjudiquen els pobres.