Urbanisme

Municipal

La Paeria llança la idea d'un tramvia

Aprofitaria les vies de tren actuals, afegint-hi parades i andanes urbanes

L'Ajuntament de Lleida va anunciar ahir, coincidint amb la celebració del Dia Sense Cotxes, que plantejarà un canvi en el disseny de la mobilitat a la ciutat, per “racionalitzar el trànsit” i millorar la convivència entre els diferents mitjans de transport. Una de les idees és aprofitar les infraestructures fèrries existents perquè determinats combois fessin de tramvia de superfície, habilitant parades i andanes a la ciutat, amb espais d'aparcament i connectats amb els busos urbans.

Aquesta idea la va llançar el tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà i Sostenibilitat, Fèlix Larrossa, durant una sessió participativa del pla de mobilitat que es va fer dimecres. Segons el comunicat difós ahir, entre les idees que s'estan estudiant hi ha també el disseny d'una nova secció de carril bici a la ciutat, la separació de zones per a vianants i de vehicles, potenciar l'autobús urbà i que els busos provinents d'altres municipis també tinguin parades en barris i partides de Lleida perquè els veïns els puguin fer servir com a transport urbà.

Tant l'aprofitament de les vies de tren com les noves parades dels autobusos de carretera necessitarien l'acord de les altres administracions. Segons les dades de la Paeria, Lleida registra diàriament uns 250.000 moviments de vehicles i, d'aquests, uns 80.000 desplaçaments són de persones no residents a la ciutat.

L'anunci es va difondre ahir, en el marc de la Setmana de la Mobilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia