Carreteres reclama a un mort en accident a Gualta 200 euros per la neteja de la via

La Generalitat va enviar la notificació amb la sanció a nom de la víctima un any després del sinistre

L'accident va passar el vespre del dia 5 de desembre del 2008 al punt quilomètric 0,7 de la carretera GI-643, al terme municipal de Gualta. La víctima, de 15 anys, circulava en ciclomotor quan, de sobte, es va trobar amb uns cotxes que estaven aturats en un dels carrils de la via arran d'un altre accident que hi havia hagut minuts abans. El noi va esquivar-los en l'últim moment, però va topar amb un turisme que anava per l'altre carril i va morir. Una de les hipòtesis és que els vehicles accidentats no estiguessin ben senyalitzats i per això la víctima no els veiés fins a l'últim moment, sobretot tenint en compte que ja era fosc.

Ressò públic

Ara, una associació de motoristes, Moteros en Acción, ha denunciat que la Generalitat reclama un total de 200 euros al menor d'edat arran dels problemes que va originar aquest accident i que van obligar a intervenir els equips de conservació de Carreteres per netejar la via. La Generalitat va enviar aquesta notificació al domicili del menor fa un parell de mesos, gairebé un any després del sinistre. La carta anava dirigida al menor d'edat, perquè en el departament de Carreteres que gestiona aquests aspectes no tenien constància que l'adolescent era mort. Segons aquest document, «el dia 5 de desembre del 2008 un accident en el qual va intervenir un vehicle va ocasionar danys al domini públic viari de la Generalitat de Catalunya i va obligar les unitats de conservació a intervenir. Els danys causats per l'accident han estat valorats pels tècnics del Servei de Carreteres en 200 euros. La intervenció de les unitats de conservació es justifica per les reparacions i les activitats realitzades de manera urgent amb la finalitat de restituir i garantir al màxim la seguretat viària».

En la notificació es recorda que a través del reglament de Carreteres «és exigible el rescabalament dels danys ocasionats a una carretera o als seus elements funcionals al presumpte responsable, o solidàriament a la companyia asseguradora del vehicle causant del danys».

Sense vorals

El sinistre va passar a prop de Torroella de Montgrí, en una via que comunica aquest municipi amb la carretera de la Bisbal, passant per Gualta, Serra de Daró i Rupià. Es tracta d'una carretera que no té vorals, i és per aquest motiu que els cotxes implicats en l'accident de Gualta van haver d'ocupar un dels carrils, perquè no tenien cap més lloc on col·locar-se.

Aquest poc espai provoca crítiques entre alguns usuaris habituals de la carretera i també en blocs especialitzats en trànsit, que s'han fet ressò d'aquest cas de Gualta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.