El festival Reggus, que canvia de data i d'escenari, portarà enguany els grups Skatalà i Jahsta

El Reggus, un festival de petit format dedicat al reggae, ska, ritmes mestissos i músiques africanes i del món, canvia de dates i d'escenari. Tot i que fins ara s'organitzava després de les festes de Sant Pere, (al juliol) els organitzadors –l'Associació Cultural Reggus i l'Ajuntament de Reus– han decidit avançar-lo, i enguany tindrà lloc el 29 de maig: «Vam veure que potser la gent estava cansada després de les festes i que, a més, coincidia amb altres esdeveniments del país» dedicats a aquests estils, segons va justificar ahir la regidora de Cultura, Empar Pont. Pel que fa al canvi d'emplaçament, el festival retornarà enguany a La Palma, després que les darreres edicions es va fer al parc de la Festa, un espai «massa gran», segons Joan Rosich, organitzador del festival, que reconeix que enguany el certamen «s'empetiteix en tots els nivells» i que retornarà «al petit format». Es retalla la durada i actuarà un grup menys que en l'edició anterior. A més, no es muntarà un escenari secundari i la tradicional Nit de Marxa, tot i que continuarà vinculada al Reggus, es continuarà organitzant la nit de Sant Pere. De fet, Rosich va avançar ahir que ja tenen dissenyat el cartell per enguany, que es dedicarà a la rumba i que portarà els grups Ai, Ai, Ai, Dijous Paella i Txarly Brown.

El cap de cartell del Reggus d'enguany és la banda catalana Skatalà, que es troba immersa en la gira de celebració del seu 25è aniversari. Els altres grups convidats són Jahsta, considerats un dels millors grups de música reggae de l'Estat; l'artista madrileny de reggae-dancehall Utan Bassum, que actuarà acompanyat de King Konsul i Revolutionari Brothers Sound Sytem, un referent en l'escena reggae peninsular. El Reggus també ha convidat una banda del territori, la Bandarra Street Orkestra, de Montblanc, un grup de percussió, batucada, vents, animació i espectacle de carrer i escenari. El concert començarà a dos quarts d'onze de la nit.

Per promocionar el festival, l'associació Reggus ha organitzat dos actes previs. El dia 22 de maig hi haurà un concert de reggae a La Vaqueria de Tarragona, i l'endemà, cinc locals de Reus programaran també concerts d'aquest estil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.