Eva Menor pren possessió com a alcaldessa de Badia apel·lant a la capacitat d'autogestió del municipi

La socialista Eva Menor és des d'ahir la tercera persona que accedeix a l'alcaldia de Badia del Vallès i la primera dona a ocupar el càrrec, després d'Antonio Cruz i José Luis Jimeno, que va renunciar dimarts al càrrec després de deu anys. Menor va ser investida amb els onze vots del seu grup, que governa amb majoria absoluta. En la votació nominal, l'Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB), CiU i el PP van votar els seus propis candidats, mentre que el regidor d'ICV-EUiA va votar en blanc.

En el seu discurs d'investidura, Menor va destacar la feina feta pel seu antecessor, Jimeno, que va assistir al ple amb altres alcaldes i regidors socialistes de la comarca, i l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral (ICV-EUiA). La nova alcaldessa es va comprometre a incrementar el pressupost destinat als serveis socials i els ajuts econòmics –com ara el doble de beques escolars i més subvencions per adquirir llibres de text d'ús socialitzat– per contrarestar la crisi, que ha fet créixer la taxa d'atur a la població. Menor va afegir que governarà amb una nova «perspectiva femenina» i va fixar com a objectius que el municipi demostri «no només la capacitat d'autofinançar-se, sinó també d'autogestionar-se», sense les aportacions del govern de la Generalitat ni la fiscalització d'òrgans externs.

Des de l'oposició, Montserrat Montañés (AEB) li va demanar que escolti l'opinió dels altres grups «no com una amenaça, sinó com una oportunitat», i que governi amb respecte, transparència i participació. L'ecosocialista Eusebio Argueta, crític amb el relleu a l'alcaldia a mig mandat, va anunciar que no li donaran «cent dies de gràcia perquè no és un nou projecte polític, sinó el mateix». Argueta va prometre suport en les propostes que considerin positives. I Menor va garantir-los que acceptarà el punt de vista dels altres grups si no opten per una via partidista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.