Més esport

CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

El gran judici final

André Greipel (HTC Columbia) s'imposa a l'esprint, la jornada que el pilot pensava en l'endemà

El Mortirolo, un dels ports més durs d'Europa, podria dictar sentència avui, el dia més esperat

El pilot tenia el cap en l'endemà. L'etapa d'ahir era, per tant, terreny abonat per als esprintadors. De tots ells, André Greipel (HTC Columbia) va ser qui va desitjar amb més força el triomf, que estranyament encara no n'havia aconseguit cap en aquesta campanya. Ahir l'arribada a Brescia va ser un banc de proves per a velocistes i una plataforma d'assaig per a estrategs de l'arribada. De tots els candidats, Greipel va tenir el final més fogós i va acabar vencent amb una diferència molt clara respecte dels seus competidors.

El vencedor va ser el ciclista alemany de l'HTC Columbia, però els protagonistes havien estat dos més, l'italià Alan Marangolli (Colnago) i el belga Oliver Kaiser (Omega), que després d'haver anat escapats des del quilòmetre 22 van quedar absorbits pel gran grup, només a dos de l'arribada, amb aquella crueltat que es viuen aquestes situacions. Tots els favorits a la victòria final van arribar agrupats sense que hi hagués mai cap ensurt. L'estratègia va ser conservadora per evitar desgastos estúpids que avui poguessin passar factura.

Els aventurers del dia no van agafar mai cap avantatge de més de tres minuts, en bona part perquè el pilot va controlar la situació. Amb un final a decidir en velocitat, l'HTC Columbia va ser l'equip que va treballar millor per situar un dels seus al davant. Va fer-ho tan bé que el Rabobank i l'Sky, que semblava que controlaven la situació, no van poder posar en safata el triomf ni a Wiggins ni a Graeme Brown.

Mortirolo o Gavia.

Avui serà tot definitiu. O no. El Mortirolo és el gran punt culminant de l'etapa (Brescia-Aprica, de 195 quilòmetres), que tindrà en els 90 quilòmetres finals el tram botxí de la gran volta italiana. Per Aprica s'hi passarà a 90 quilòmetres del final. A partir d'allà es discorrerà per un bucle que passarà per l'infernal Mortirolo. Ja ningú no recorda la brutalitat de l'ascens al Monte Zoncolan de l'etapa 14, i avui el Mortirolo sembla el més cruel que hagi dibuixat cap dissenyador cruel d'etapes. Si cap dels favorits donen el cop de destral al líder, David Arroyo (Caisse d'Épargne), hi haurà qui encara pensi en la duresa de la penúltima etapa, una altra de les maldats dels organitzadors, etapa amb cinc ports de màxima categoria amb el monumental Gavia, que potser farà allò que no faci el Mortirolo. O potser no.

CLASSIFICACIONS

18a etapa
1r
A. Greipel (HTC)
3h14.59
2n
J. Dean (Garmin)
mt
3r
T. Dall'Antonia (Liq.)
mt
4t
G. Henderson (Sky)
mt
D. Hondo (Lampre)
mt
G. Brown (Rab.)
mt
LS Haedo (Saxo)
mt
103è
X. Tondo (Cerv.)
mt
34è
J. Jufré (Astana)
mt
96è
A. Losada (CdE)
mt
General
1r
D. Arroyo (CdE)
76h25.37
2n
I. Basso (Liq.)
a 2:27
3r
R. Porté (Saxo)
a 2:44
4t
C. Evans (BMC)
a 3:09
23è
X. Tondo (Cerv.)
a 29:13
47è
J. Jufré (Ast.)
a 1h15.30
56è
A. Losada (CdE)
a 1h29.26
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.