Montilla defensa els Mossos d'Esquadra i Baltasar els critica i exonera Saura

El titular d'Habitatge culpa els càrrecs intermedis dels fets

El president de la Generalitat es va mostrar ahir rotund en el suport que el seu govern, va dir, dóna al cos de Mossos d'Esquadra i als rectors de les universitats després dels violents aldarulls en què van derivar dimecres passat les protestes posteriors al desallotjament de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, que estava ocupat des de feia quatre mesos per militants contraris al pla de Bolonya.

Montilla va assegurar que té «el compromís de promoure el diàleg» entre els estudiants i el professorat, però que aquest no hauria d'anar més enllà «de la legítima confrontació d'idees». El president va lamentar «profundament» els fets –que es van saldar amb prop d'un centenar de ferits, entre els quals una quarantena de mossos i diversos vianants i una trentena de periodistes que van ser colpejats pels agents–, però va repetir en més d'una ocasió que «no es pot permetre que una minoria radical es faci amb els espais que són de tots», i que el seu govern «està compromès amb el cos de Mossos d'Esquadra en aquest tema», va assegurar. «I per això tindran el nostre suport», va reblar.

Baltasar, impactat

La defensa dels Mossos al si del govern, però, no es pot considerar que no tingui fissures. Si el PSC i ERC, que ha denunciat una «campanya de linxament», es mostren ferms en l'apologia de la policia catalana, no es pot dir el mateix dels socis ecosocialistes del govern, en mans dels quals està, precisament, el cos policial. Ahir, va ser el titular de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, qui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, va qüestionar l'actuació policial de dimecres i va qualificar-la de «no correcta i desproporcionada».

«Les imatges del que va succeir em van impactar molt», va explicar el conseller, que va exculpar el seu cap de files, el conseller d'Interior, Joan Saura, de qui va dir que no creu que tingui «cap tipus de responsabilitat» en els incidents. El titular de Medi Ambient va argumentar que «hi ha moltes persones entremig, que segurament són les que van decidir fer el que es va produir». Francesc Baltasar es va mostrar d'acord amb Saura en què cal fer una investigació a fons per depurar les responsabilitats que escaigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.