Educació

educació

La supressió del programa d'art a les escoles indigna els centres de Badalona

Les escoles públiques exigeixen a l'Ajuntament que reconsideri l'eliminació d'un conjunt d'activitats culturals

Totes dues parts en parlaran avui

Les escoles d'educació infantil i primària de Badalona estan aquests dies en peu de guerra contra la decisió de l'Ajuntament de suprimir un programa que apropa diferents disciplines artístiques als alumnes de la ciutat. Es tracta del programa Art a l'Escola, un conjunt d'activitats culturals que la regidoria d'Educació ofereix als centres de la ciutat des de fa més de 20 anys i que en aquest nou curs ha desaparegut de la programació d'activitats educatives dels centres públics de Badalona. El motiu adduït per la regidoria per suprimir aquest punt de l'oferta pedagògica municipal va ser la retallada pressupostària, propera als 170.000 euros, i necessària, segons va argumentar el regidor d'Educació, Josep Duran (PSC), per tirar endavant altres compromisos adquirits.

Aquella decisió, presa el mes de juliol passat, però no comunicada als centres fins a l'inici d'aquest curs, ha estat rebuda com una galleda d'aigua freda per totes les escoles de la ciutat. Així, molts dels seus directors no estan disposats que els seus alumnes assagin el cant coral sense que, finalment, se celebri la tradicional cantada de final de curs. Com tampoc volen renunciar al fet que els escolars d'educació infantil i primària es quedin sense aprendre ni assistir a diferents representacions teatrals en català, ni tampoc a un cicle de dansa que darrerament tenia bona acceptació. Les audicions de música de cambra i de diferents èpoques i estils per part dels infants també són una altra de les activitats cancel·lades. Tot plegat, uns continguts que els centres consideren molt importants per a la formació cultural dels alumnes.

Tot i que els directors denuncien que l'Ajuntament ha tirat pel dret en la presa d'aquesta decisió i que no els ha proposat mesures alternatives per garantir l'oferta –que les escoles calculen que beneficiava uns 10.000 alumnes–, totes dues parts es reuniran avui per tractar d'aquesta situació.

LA XIFRA

170.000
euros
s'estalvia l'Ajuntament de Badalona en suprimir les activitats teatrals, musicals i de dansa d'aquest programa.

LA XIFRA

10.000
alumnes
aproximadament es beneficiaven d'aquesta oferta artística, que s'anul·la després de més de 20 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.