Societat

Ensopegada

Els Minyons només carreguen a Granollers el 3 de 8 a quinze dies de la seva diada

Els Xics de Granollers carreguen el seu primer 4 de 8 i Barcelona demostra que està en un bon moment

Als Minyons de Terrassa els falta un punt de fortuna en aquest tram final de curs

La pluja que va caure ahir al migdia a Granollers va obligar a traslladar la diada del vintè aniversari dels Xics, que s'havia de celebrar a la característica plaça de la Porxada de la capital del Vallès Oriental, al local d'assaig de la colla amfitriona. Fins a quin punt el canvi d'escenari va acabar condicionant el rendiment dels castellers no ho sabrem mai, però el cert és que per als Minyons de Terrassa, la colla que encapçalava el cartell, el millor hauria estat tornar cap a casa sense enfaixar-se.

Als Minyons de Terrassa els està faltant en aquest tram final de curs el punt de fortuna indispensable per poder culminar amb èxit les grans empreses. Si fa dues setmanes la colla havia de descarregar un intent fantàstic de 3 de 10 perquè la canalleta es va fer enrere, ahir, a Granollers, en una actuació que hauria d'haver estat un simple tràmit, als Minyons els va caure inesperadament i –el que és pitjor– dolorosament el 3 de 8 en què pujava tot el tronc titular; és a dir, el dels escollits que han de protagonitzar l'atac definitiu al 3 de 10 el 27 de novembre vinent, en el marc de l'esperadíssima Diada dels Minyons de Terrassa, que, a més, ha de posar el punt final a la temporada 2012.

Tot i que és d'esperar que, tot i la caiguda, la colla podrà estar en disposició d'intentar el castell de 10, la veritat és que el seu cap de colla, un sempre combatiu Nani Matas, en acabar l'actuació d'ahir estava preocupat a l'espera de saber l'abast exacte de les lesions dels seus castellers; no n'hi ha cap de greu, però sí que poden obligar a fer canvis en una alineació –la del 3 de 10– en què cada peça és molt difícil de substituir. La colla dels Minyons de Terrassa va carregar ahir el 3 de 8 en la primera ronda, el tronc va acusar uns nervis infreqüents i la coronació va anar seguida de la despenjada de tot el pom de dalt. La colla va acabar l'actuació amb el 4 de 7 i el 5 de 7 i amb cares de circumstància. Queden dues setmanes i els Minyons han d'aixecar la moral com sigui!

Els Xics, colla de vuit

Per als Xics de Granollers, en canvi, la diada va ser profitosa ja que van poder carregar el 4 de 8, la qual cosa els permet acabar l'any conservant els “galons” dels vuit pisos, un premi valuós per a una formació que està duent a terme un procés de transició. La caiguda, però, va obligar a replantejar la resta de l'actuació dels Xics, que també es van apuntar el 5 de 7.

Van completar el cartell de la diada passada per aigua de Granollers uns Castellers de Barcelona que es presenten a les últimes jornades de la temporada embalats i amb la intenció ferma d'intentar el 4 de 9 –atenció– diumenge que ve a Gràcia. Ahir els barcelonins van acabar firmant el millor triplet de la diada després de descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8 i arrodonir-ho amb el 2 de 7. Val a dir que Minyons i Barcelona van rebaixar les seves pretensions inicials –que en el cas dels terrassencs eren dur a plaça el 3 de 9– pel fet d'haver d'actuar sota cobert.

D'altra banda, a Tarragona, els Xiquets de Tarragona van abaixar el teló de la seva temporada amb una actuació en solitari que tenia com a objectiu poder posar el colofó a la millor campanya de la seva història amb el 2 de 8, un castell que curiosament els Xiquets encara no havien pogut assolir en tot el curs. La cosa va acabar amb cava i pastes, tot i que hi va haver uns moments de suspens, ja que els Xiquets van descarregar el 2 de 8 en el segon intent, després d'una primera temptativa desmuntada amb l'aixecador posat. En la segona, els matalassers van certificar que enguany els ha sortit brodat.

Granollers
Casal de Cultura Popular La Troca Diada del vintè aniversari dels Xics
Castellers de Barcelona:
3/8, 4/8, 2/7, P/5
Minyons de Terrassa:
3/8(c), 4/7, 5/7, P/5
Xics de Granollers:
4/8(c), 3/7, 5/7, 2P/5
Exposició al Palau Robert
Coincidint amb el primer aniversari de la proclamació dels castells com a patrimoni universal, aquest dimecres, 16 de novembre, el Palau Robert de Barcelona estrena l'exposició de les fotografies del llibre Castells i Castellers (ed. Lunwerg, Grupo Planeta). A les 18:00 es presenta el llibre i les 19:00 s'inaugura l'exposició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.