Política

Navarro planta Mas i es distancia molt més de CiU

El primer secretari del PSC ajorna la trobada, molest perquè s'havia anunciat, i reitera que votaran en contra de la investidura

Els negociadors de CiU i ERC mantenen les converses per explorar vies d'acord

El primer contacte personal entre el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el president en funcions, Artur Mas, que s'havia de celebrar ahir a les 5 de la tarda, va quedar ajornat pel líder socialista després que al matí transcendís la trobada entre els dos dirigents. L'anunci va causar un fort malestar en les files socialistes, que volien que el contacte, que havien qualificat “d'informal”, es desenvolupés de manera discreta i apartat dels focus. Navarro havia avançat moments abans que es trobaria amb Mas la setmana entrant per valorar els resultats dels comicis i explicar les prioritats del programa socialista, però va obviar la trobada de la tarda, que finalment va acabar confirmant arran de les preguntes de la premsa.

El dirigent va reiterar ahir que veu molt difícil un acord per a la investidura de Mas a causa “dels incompliments de CiU amb el PSC en l'anterior legislatura”. Navarro va reiterar que les diferències polítiques que el separen de CiU són molt grans tant en l'eix econòmic com en el nacional. Per Navarro, les prioritats d'aquesta legislatura seran la convocatòria d'una cimera política, social i econòmica per sortir de la crisi i l'avenç en la construcció d'un estat federal. Així ho comunicarà a Mas en una pròxima reunió, encara sense data, en la qual també li exposarà el que ahir va dir en veu alta. “El més lògic després dels resultats del 25-N seria que Mas dimitís”, va repetir.

En paral·lel, els negociadors de CiU van continuar mantenint converses amb els republicans, segons fonts de la federació. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va assegurar que aquest cap de setmana els equips dels dos partits continuaran la negociació després que Mas i Junqueras identifiquessin quatre grans blocs pel futur acord: la investidura, els pressupostos, la consulta i la projecció internacional. Els republicans advoquen perquè el referèndum es convoqui l'any vinent. Mas compareixerà avui al Palau de la Generalitat per informar-ne.

LA FRASE

Estem en una situació política complicada provocada únicament per CiU i Artur Mas
Pere Navarro
Primer secretari del psc

Junqueras es veu amb Herrera

Després de veure's dimecres amb el president de la Generalitat en funcions, el president d'ERC, Oriol Junqueras, es va reunir amb el secretari general d'ICV, Joan Herrera, a la seu dels republicans. La trobada va ser una primera presa de contacte entre els dos dirigents després dels comicis. Al llarg d'una hora, van explorar vies de col·laboració parlamentària en els dos temes que consideren clau: la celebració d'una consulta i la política d'austeritat. Herrera li va demanar que no avali “l'austeritat obsessiva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.