la contra

La Bisbal, espectacular

Companyies de circ d'arreu del món han omplert a vessar carrers i places de la població

Què ha passat aquest cap de setmana a la Bisbal? Potser ha fet mal temps a la Costa Brava i catalans i estrangers han optat per fer una incursió a la capital gironina de la ceràmica? La resposta és no i ho és en majúscules. Així doncs, què hi feia tota aquella gent anant amunt i avall del poble amb una rialla permanent dibuixada al rostre? La resposta encertada és: assistir als diferents espectacles que s'han representat al llarg de tres dies amb motiu de la XIV edició de la Fira de Circ al Carrer i que han omplert fins a vessar els carrers i les places de la Bisbal. Petits, adolescents, joves, adults i gent gran de les comarques gironines i de l'estranger; ningú no s'ha volgut perdre les representacions de companyies procedents de Catalunya però també d'altres punts de l'Estat espanyol, com ara el País Basc, Santander i Madrid, i de fora de l'Estat. Grups de l'Estat francès, Bèlgica, Itàlia, Anglaterra i també d'Argentina, de Xile i fins i tot del Japó. Pallassos, trapezistes, malabaristes, acròbates i percussionistes van complir amb les expectatives del públic i en molts moments les van superar amb escreix.

Aquest va ser el cas, per exemple, de la parella belga de trapezistes Les P'Tits Bras, capaços de mantenir l'atenció del públic durant una hora amb una oferta que passava des dels simples jocs malabars, fins a una original i elàstica interpretació de la Dansa del cignes, per acabar amb un striptease masculí que si bé va arrencar els aplaudiments dels més petits va fer posar vermell a més d'un adult. Dissabte a la tarda, després d'aquell muntatge al Passeig, tothom va córrer cap al centre del poble per gaudir, a la plaça Germans Sitjar, de l'actuació del grup Men in Coats. Un espectacle de mitja hora plena de gags genials, dels quals cal destacar la representació del nan que balla des de peces clàssiques fins al més pur estil break-dance. O bé, al costat mateix, a la plaça Major, contemplar, amb un ai al cor, com el protagonista de Circoactivo s'enfila per un masteler xinès.

Del taller de maquillatge La Bomba la gent sortia amb la cara pintada com un pallasso. També es podia tastar una mica de cultura oriental veient la parella japonesa Senmaru & Yuki. Vestits amb quimono, feien tota mena de malabarismes tradicionals japonesos fent servir teteres, ombrel·les i espases de samurai. Ara, si algú volia contemplar un espectacle realment sorprenent no podia perdre's el Fisura-dos, del Teatro Gestual de Xile, una companyia que pren el carrer com el pati de casa seva, en què passen les coses més descabellades.

Des de divendres al vespre fins al diumenge a la nit, la Bisbal va oferir el bo i millor dels espectacles del circ actual a nivell mundial. N'hi va haver per a tots els gustos i per a tots els públics. La Bisbal es va convertir en un gran escenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.