Keirrison, lligat i preparat per marxar cedit aquest any

Arriba a canvi de 14 milions d'euros fixos més dos de variables

El club més interessat en el jugador brasiler és el Benfica

El camí de Keirrison da Souza es va aturar ahir a Barcelona en la que serà una breu escala abans de saber on jugarà la temporada que ve. El Barça va anunciar el fitxatge del jove davanter, de només 20 anys, a canvi de 14 milions d'euros fixos més dos de variables en funció dels partits que jugui i, seguidament, va destapar el que tothom suposava: no té cabuda en l'equip de Guardiola aquesta temporada i serà cedit perquè s'adapti al més aviat possible al futbol europeu. Al voltant de dos quarts de sis de la tarda, Keirrison aterrava a l'aeroport del Prat en un vol procedent de São Paulo amb escala a Madrid i, tot seguit, es dirigia a les oficines del Futbol Club Barcelona, on es va fer les fotografies de rigor a la vora de l'escut blaugrana. Il·lusionat per la seva arribada a Europa, Keirrison es va mostrar amb ganes de demostrar que pot jugar al Barça: «Sempre he seguit el Barça i els grans jugadors brasilers que hi han jugat. Des de petit porto el Barça al cor i ara, amb 20 anys, tinc el plaer de poder jugar en aquest gran club.»

En espera que es tanqui la seva cessió a un altre club europeu, el jugador passarà avui la revisió mèdica i signarà, posteriorment, el seu contracte, que el vincularà al club durant els pròxims cinc anys. Com va passar amb el seu compatriota Henrique quan va ser fitxat i cedit, posteriorment, al Bayer Leverkusen la temporada passada, no està preparada cap roda de premsa ni cap acte per presentar en societat el jugador. La destinació més probable per a Keirrison és el Benfica, un equip amb molta tradició i amb unes urgències en els últims anys que obligaran el davanter brasiler a donar el seu millor nivell.

Si finalment acaba creuant la península Ibèrica per jugar al conjunt lisboeta, Keirrison es trobarà un panorama de gran incertesa i força agitat per l'hegemonia del Porto en els últims anys a Portugal. Luís Filipe Vieira ha estat reescollit recentment president i Jorge Jesús –exentrenador de l'Sporting de Braga– ha arribat al club per millorar la imatge que va deixar l'equip, aleshores entrenat per Quique Sánchez Flores, que va quedar a onze punts del campió, el Porto. Al costat de vells coneguts de la lliga estatal com ara Pablo Aimar, Javier Saviola, Javi García o Javier Balboa tindria el difícil repte de retornar les àguiles al cim del futbol portuguès cinc anys després i l'oportunitat de disputar la primera edició de la Europa League, l'antiga UEFA. A més, allà coincidiria amb un vell conegut seu en el futbol brasiler, l'exjugador del Cruzeiro Ramires, amb qui s'ha vist les cares en la present edició del Brasileirão i que ha signat amb el Benfica després de disputar la final de la Libertadores contra l'Estudiantes de La Plata.

No oblidarà el Brasil

. Poc abans d'encetar la seva aventura europea, Keirrison va voler tenir un gest amb tots els que l'han ajudat al llarg de la seva vida futbolística. A través d'un missatge al seu lloc web, K9 va manifestar: «Agraeixo a tots els meus familiars, amics i companys que hagin estat al meu costat tant en els bons moments com en els dolents. També estic molt agraït a tots els aficionats del Palmeiras, del Curitiba i del Cene, el meu primer club.»

També va matisar que no es tracta d'un adéu definitiu, sinó d'un «fins una altra». I és que el brasiler espera poder continuar donant alegries als seus aficionats amb la selecció, un dels seus grans objectius amb vista al futur: convèncer Dunga que pot ser un dels integrants de la canarinha en el mundial del 2010.

Així doncs, Keirrison és conscient que el seu rendiment a curt termini marcarà la seva progressió, que fins avui ha estat meteòrica. Dos dels tècnics més influents del futbol –Guardiola i Dunga– estaran molt pendents de les seves estadístiques golejadores, que han estat el gran aval per fer el salt al Barça. De moment, disposa del vistiplau del seu exentrenador, Vanderlei Luxemburgo.

LA FITXA

Keirrison da Souza Carneiro
Nascut el:
2 de desembre de 1988 (20 anys)
Lloc de naixement:
Dourados, Mato Grosso do Sul (Brasil)
Alçada:
181 cm
Pes:
70 kg
Nacionalitat:
brasiler
Trajectòria:
TEMPORADA-EQUIP
PARTITS (GOLS)
08/09
Palmeiras
32 (23)
07/08
Curitiba
31 (21)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.