cultura

art i gastronomia

‘El somni' dels Roca arriba a Girona

L'exposició sobre l'òpera gastronòmica de Franc Aleu i El Celler de Can Roca s'obre avui a Sant Pere de Galligants

L'exposició El somni, que ja es va poder veure a l'Arts Santa Mònica com a complement de l'òpera gastronòmica homònima realitzada per Franc Aleu i El Celler de Can Roca, arriba avui a Girona. Aquest vespre s'inaugurarà a la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, al monestir de Sant Pere de Galligants (19.30 h), on es podrà visitar fins al 3 de novembre. L'exposició ha estat produïda per Mediapro, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, i ara s'instal·la temporalment a la ciutat dels Roca gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Diputació i el Patronat de Turisme.

Música, poesia, gastronomia, pintura, òpera i altres disciplines i llenguatges s'uneixen en aquesta obra per configurar una experiència artística única, que ha estat definida com “una òpera en dotze plats, un banquet en dotze actes”. L'exposició està plantejada com un itinerari a través de dotze sales conceptuals –La carnalitat, Guerra, Glòria, Despertar...– i un espai central. Les dotze instal·lacions sobre els dotze actes de l'òpera sopar són també els dotze episodis del somni de l'ondina Àstrid, la protagonista d'aquesta òpera gastronòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.