Economia

Set càmpings gironins, entre els millors d'Europa

Reben els premis als càmpings amb la millor oferta d'allotjaments

Set càmpings de les comarques gironines van rebre dimecres el guardó Best camping 2015 que atorguen els clubs automobilístics ANWB i ADAC, dos dels més importants d'Holanda i Alemanya, respectivament.

En la fira, que se celebra a Utrecht (Holanda), han estat guardonats els càmpings gironins Les Medes de l'Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas Sant Josep de Santa Cristina d'Aro, La Ballena Alegre, l'Àmfora i les Dunes de Sant Pere Pescador i el Delfín Verde de Torroella de Montgrí. A més, el càmping La Ballena Alegre també va ser nominat en la categoria “càmping amb la millor oferta d'allotjaments”. D'altra banda, el càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar ha rebut el premi en la categoria d'innovació gràcies als seus bungalous ecològics, que atorguen les guies de càmpings Alan Roger Guides.

Alhora, els mateixos premis els rebran al CMT de Stuttgart (Alemanya) que es du a terme a finals de gener, del 17 al 25.

A la fira d'Utrecht hi van participar l'Associació de Càmpings de les Comarques Gironines i 16 càmpings gironins entre els 1.300 expositors que hi ha i més de 117.000 visitants. La fira serveix per presentar les últimes novetats, innovacions i empreses del sector. També a la CMT de Stuttgart hi assistiran set càmpings gironins i l'Associació de Càmpings de les Comarques Gironines.

En l'últim any els càmpings gironins van invertir 14 milions d'euros en nous equipaments, serveis i millora d'instal·lacions, amb una inversió mitjana per càmping d'entre 65.000 i 100.000 euros, en el cas dels més petits, i en el dels més grans la quantitat va superar el milió d'euros. Segons les últimes dades del sector de l'any 2012, facilitades per l'Associació de Càmpings de Girona, el sector genera uns ingressos anuals de 149 milions d'euros i 26 milions d'euros en serveis. Segons aquestes dades l'impacte econòmic total del sector a les comarques gironines és de més de 381 milions d'euros.

En aquest sentit, la demarcació de Girona és l'única que ofereix més places de càmping que places hoteleres en temporada alta. Aquestes es concreten en un 50,7% del total de places turístiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia