Infraestructures

Mas desmenteix Colau en el serial de la unió dels tramvies

El president assegura que els dos polítics no van arribar a concretar on s'havien de connectar les dues línies

L'alcaldessa havia afirmat que la unió per la Diagonal comptava amb el suport de Mas

El serial de la connexió dels tramvies a la ciutat de Barcelona va viure ahir un nou episodi, després que el president de la Generalitat, Artur Mas, reconegués que durant la trobada de dijous amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va parlar d'aquest projecte però matisés que en cap cas s'havia concretat on s'havien d'unir les línies. Després de la trobada, una Colau força cofoia va revelar que el president s'havia sumat a la proposta d'unir els tramvies per la Diagonal, tal com defensa Barcelona en Comú. Des de la Generalitat, en una primera instància, no es va valorar la trobada.

Però ahir, dos dies més tard, Mas va voler matisar que dijous només va transmetre a la batllessa de Barcelona que la Generalitat aposta per la connexió dels dos tramvies, però va asseverar que en cap moment es va parlar de l'avinguda Diagonal. Segons va afirmar el president, “aquesta és una qüestió que ha de decidir l'Ajuntament de Barcelona perquè la Generalitat no hi té competències”. “Vam parlar de la connexió, no de la Diagonal”, va reiterar.

Dijous, Colau va assegurar, després de veure's les cares amb Mas, que el president havia mostrat el seu suport a impulsar la licitació de les obres, seguint el model que defensa el nou govern de Barcelona. L'anunci expressat per l'alcaldessa de Barcelona va crear un cert malestar en el grup municipal de CiU, que sempre s'havia mostrat contrari a la idea que el tramvia creués aquesta via. L'exalcalde Xavier Trias va sortir al pas de la qüestió per recordar que l'única consulta feta a Barcelona respecte a aquest tema descartava que els combois passessin pel tram central de l'avinguda.

Suport de Neus Munté

Tot i el matís d'ahir de Mas, cal recordar que la consellera i portaveu del govern, Neus Munté, va refermar les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona i va assegurar que tant el govern català com l'Ajuntament estaven a favor de la connexió del tramvia per la Diagonal. Tot i matisar que la decisió no estava tancada, atès que calia l'estudi financer, sí va parlar de coincidència amb la proposta de Colau.

En la campanya de les passades eleccions municipals, Ada Colau va insistir una vegada i una altra en la unió del Trambaix i el Trambesòs a través de la Diagonal, mentre que Xavier Trias defensava un corredor d'autobusos elèctrics d'alta prestació. Si el tramvia s'unia, defensava l'exalacalde i candidat convergent, es faria per un traçat alternatiu. Tot i que no es va arribar a concretar quina seria aquesta possibilitat, la proposta amb més pes implicava fer la connexió a través del carrer de Provença i després via el carrer Dos de Maig o el passeig de Sant Joan.

LA DATA

30.7.2015
Dijous
el president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona van mantenir una trobada i van parlar del tramvia.

LA FRASE

Aquesta qüestió l'ha de decidir l'Ajuntament perquè la Generalitat no hi té competències
Artur Mas
president de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia