Política

Rull repta els candidats del no a convèncer els catalans i deixar de banda les amenaces

El coordinador general de CDC creu que si la majoria és àmplia “Europa sempre estarà al costat de la democràcia”

El líder convergent denuncia que voler fer por als catalans amb les pensions és “indecent”

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha reptat els candidats del no a “convèncer els catalans” i que deixin de banda discursos centrats “en la por i les amenaces”. “Nosaltres tenim elements de sobres per convèncer”, ha afegit Rull durant l'acte de cloenda de la XXXIIIa edició de l'Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC que s'ha celebrat aquest diumenge a Sant Esteve de Palautordera.

“Aspirem a ser l'Àustria i la Dinamarca del sud d'Europa”, ha explicat el coordinador general, i ha afegit que “si la majoria és sòlida, Europa estarà al costat de la democràcia”. Rull també ha explicat que “el moviment a favor del sí no és en contra d'Espanya, sinó a favor de Catalunya”.

Durant el seu discurs, Rull ha explicat que aquestes eleccions “seran plebiscitàries perquè serà el referèndum que no ens han deixat fer” i ha lamentat que l'Estat espanyol “giri l'esquena a l'opinió del poble”. “La resposta han sigut querelles”, ha afegit el coordinador general.

El dirigent convergent també ha manifestat que el seu moviment “no és en contra d'Espanya”, sinó a favor de Catalunya” i que s'expressaran “amb la il·lusió i la seguretat de fer les coses ben fetes”. En aquest sentit ha donat la benvinguda al candidat del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, i ha reptat les candidatures del no a oblidar-se dels discursos “de la por, les amenaces” i ha afegit que la candidatura que representa “té arguments seriosos i sobrats per fer el pas endavant”.

En aquesta línia, també ha assegurat que la independència de Catalunya és “una oportunitat per Europa i per Espanya” que, segons Rull, “necessita una sacsejada en positiu per poder fer les reformes estructurals que fa massa anys que no fa”. “El sud d'Europa necessita un país obert, exportador, amb alts valors cívics que doni estabilitat i progrés”, ha afegit.

Rull també creu que “si la majoria és àmplia, potent i sòlida, Europa estarà sempre al costat de la democràcia” i que “la porta d'accés a la llibertat és aquesta majoria que es pugui construir”.

Durant l'acte de cloenda, Rull ha assegurat que “Catalunya és un país viable” i que té garantits aspectes com la Hisenda pròpia o l'accés al crèdit. El coordinador general també ha manifestat que volen “un país seriós on les lleis no siguin per marcar”, fent referència al gran nombre de reformes realitzades pel govern espanyol, sinó que “tinguin durabilitat en el temps”.

Finalment, ha remarcat que amb una Catalunya independent “les pensions estan assegurades i poden millorar sensiblement” i ha fet referència als discursos d'altres candidatures dient que “qui fa por amb el tema de les pensions, és indecent”.