Urbanisme

Figueres es resigna i veu difícil resoldre el pas a nivell

L'alcaldessa diu que “no vol ser optimista” perquè ni l'Estat ni la Generalitat hi posaran els diners que calen

El govern municipal de Figueres veu complicada la solució per eliminar els passos a nivell de la ciutat i soterrar la via, una reclamació històrica a la capital de l'Alt Empordà. L'alcaldessa, Marta Felip, es va mostrar resignada en el ple d'aquest setmana quan li va preguntar per la qüestió el regidor de Compromís, Xavi Monfort. Felip va dir que “no vol ser optimista” perquè ni l'Estat ni la Generalitat posaran els diners que fan falta per fer aquesta obra. És a dir, els 70 milions d'euros que costaria soterrar la via o els 50 milions de fer el soterrament en trinxera, és a dir, amb la via a un nivell inferior que el carrer però cobrint només els passos a nivell.

Aquestes són xifres que ja es van donar fa dos anys, quan Marta Felip acabava d'arribar a l'alcaldia i va aprofitar que l'exalcalde Santi Vila s'iniciava com a conseller de Territori per mirar de fer pressió per aconseguir soterrar la via, segons ella mateixa va recordar en el ple de dijous. Marta Felip va dir que en aquell moment va quedar clar que d'una banda el Ministeri de Foment els havia dit que no assumien una obra que està en trama urbana i de l'altra, que la Generalitat no té els diners per fer aquesta millora al centre de Figueres. “Ni la situació de la Generalitat ni el criteri del Ministeri han canviat respecte de fa dos anys. Hi ha hagut moments més bons per a aquest tema. No vull ser optimista i dir-li una data”, va respondre l'alcaldessa a Xavi Monfort.

El regidor de Compromís havia preguntat al govern municipal (CiU i PSC) si les obres de millora que s'estan fent en aquest moment a l'estació del tren convencional a Figueres signifiquen que “ja podem anar esperant el soterrament” i va afegir-hi la pregunta de si el govern municipal es planteja assumir aquesta despesa, a la qual cosa l'alcaldessa no va respondre.

Les obres de millora a l'estació permetran l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

LA XIFRA

70
milions d'euros
està calculat que costaria el soterrament de la via a Figueres (50 si es fes en trinxera).

LA FRASE

Hi ha hagut moments més bons. Ni la situació de l'Estat ni la de la Generalitat han canviat
Marta Felip
alcaldessa de figueres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia