Societat

L'ús del transport públic a l'àrea de Barcelona creix un 2,1% en el primer semestre

Un total de 331 milions de viatgers han utilitzat els serveis de metro i bus de l'AMB

Han guanyat 6,8 milions d'usuaris respecte al mateix període del 2014

El sistema de transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) continua guanyant passatgers i durant el primer semestre de l'any 331 milions de persones han utilitzat els serveis de metro i autobús que l'ens gestiona, tant de forma directa com indirecta. Aquesta xifra implica un augment del 2,1% respecte del mateix període de l'any passat.

En concret, en els primers sis mesos de l'any el transport públic metropolità ha guanyat 6,8 milions de viatgers. Els serveis de metro i bus de TMB –inclosos en el sistema tarifari integrat– han incorporat 5,4 milions d'usuaris, una xifra que representa un creixement de l'1,9% en conjunt. La xarxa de metro, però, és la que ha experimentat un augment més destacat, amb un increment del 2,8%, que es redueix al 0,3% en el cas dels autobusos regulars. Per contra, els serveis no integrats (transport de l'oci) han perdut en conjunt un 5,7% de viatgers. En el cas del Barcelona Bus Turístic la disminució ha estat del 5,4%, mentre que el Tramvia Blau ha perdut un 16% de passatgers.

Pel que fa als serveis d'autobús de gestió indirecta de l'AMB –operats per empreses privades–, durant el primer semestre de l'any han guanyat un 3,7% de viatgers. En els serveis integrats el creixement ha estat del 4% i en els no integrats –Aerobús i Barcelona City Tour–, de l'1,6%. El vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, atribueix l'augment del nombre d'usuaris al fet que s'ofereix “un transport col·lectiu de qualitat”, i recorda que aquesta tendència a l'alça es manté des del 2013, any en què es va trencar el descens continuat que s'estava produint des del 2011.

LES XIFRES

331
milions
de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de l'AMB durant el primer semestre de l'any.
6,8
milions
de viatgers ha guanyat el transport públic metropolità durant els primers sis mesos de l'any.

Reforç del bus que va a les platges

La línia d'autobús L-94, que enllaça Barcelona amb les platges de Gavà i Castelldefels, ha experimentat també un augment de la demanda aquest estiu, de manera que l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit reforçar el servei amb la incorporació de quatre busos. La línia ha registrat un increment de viatgers del 2,4% –en comparació amb el mateix període de l'any anterior– i el reforç de la línia, segons l'AMB, permet oferir una freqüència de pas de 10 minuts cada dia.

La línia L-95, que té una freqüència de pas de 20 minuts, també permet arribar a les platges i, d'aquesta manera, s'han reduït els problemes de capacitat que s'havien produït a l'inici de l'estiu. La previsió és que aquests reforços siguin operatius com a mínim fins al setembre.

Segons el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, l'objectiu és “garantir que també a l'estiu es manté l'alta qualitat del servei de bus metropolità, que obté una puntuació dels usuaris de 7,7 punts sobre 10”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia