Política

La JEC sí que accepta ampliar el termini del vot per correu per als militars en missió a l'estranger

Ho podran fer fins al 24 de setembre, una setmana més que la resta de ciutadans

La Junta Electoral Central va rebutjar ahir prorrogar una setmana el termini perquè els catalans residents a l'estranger puguin sol·licitar el vot per correu

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit ampliar una setmana el termini de vot per correu per als militars que es fora del territori estatal participant en missions internacionals o d'assistència humanitària o navegant.

La JEC estima així la petició que va ver el ministeri de Defensa perquè es prorrogués el termini per als militars amb dret a vot a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. D'aquesta manera, els militars que es trobin en aquestes circumstàncies podran emetre el seu vot per correu fins al 24 de setembre. La resolució de la Junta també insta la Societat Estatal Correus i Telègrafs a assegurar-se que els vots es remeten en temps hàbil a les meses electorals.

La decisió de la JEC es coneix l'endemà que el mateix organisme hagi negat una sol·licitud similar a la Generalitat , que demanava que s'ampliés una setmana el termini per sol·licitar el vot per correu per als catalans residents a l'estranger.

En el text de la resolució sobre la petició de la Generalitat, la JEC argumentava que l'ampliació “seria inconvenient per alterar la planificació dels treballs del cens electoral”. A més assenyalava que en la petició del govern no s'acreditaven “circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals”, al marge de la situació de vacances que acompanya bona part del període electoral.

D'aquesta manera, el període per demanar el vot per correu per als electors residents a l'estranger als comicis catalans finalitzarà igualment el dissabte 29 d'agost.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va declarar ahir dimecres que la negativa de la JEC “demostra que per a l'Estat la burocràcia va abans que la democràcia”.