Infraestructures

El Consell de l'Alt Empordà vol l'enllaç del TAV i el Logis Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà reclama que es concreti la construcció del quilòmetre de via ferroviària que ha d'enllaçar el TAV amb el centre logístic de Vilamalla, Logis Empordà. El president del Consell, Ferran Roquer, s'ha adreçat per carta al secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño González, per demanar-li suport. És un tram d'un quilòmetre de via ferroviària que ha estat reclamat en els darrers anys pels sectors empresarials.

“Coneixeu perfectament l'escenari en què es troba aquest projecte”, diu Roquer en la carta, en què demana l'impuls definitiu per resoldre-ho i hi afegeix que “es tracta d'una actuació que es pot realitzar sense dificultats tècniques i amb un mínim cost econòmic”. El president del Consell recalca, a més, que aquesta inversió tindria un retorn a curt termini, ja que permetria que les empreses interessades a invertir en el centre intermodal puguin fer-ho sense l'obstacle que representa no tenir resolt l'enllaç ferroviari a l'ample de via europeu.

Paral·lelament, Roquer recorda al secretari general d'Infraestructures que l'obra “repercutirà, simultàniament, en la potenciació del trànsit ferroviari al tram gironí del corredor mediterrani, on s'estima que es pot arribar a assolir un increment de prop d'un 11%, cosa que contribuiria a fer viable el reivindicat tercer carril per al transport de mercaderies fins a Portbou”. La carta de Roquer acaba assenyalant “l'interès real i contrastat que comporta la inversió estatal sol·licitada, que té el suport de la iniciativa privada”. Per tot això, el president comarcal demana “un alt grau de prioritat per no perdre l'oportunitat històrica” que suposa desbloquejar, d'una vegada per totes, aquesta peça clau del tram Perpinyà-Figueres de la xarxa ferroviària transeuropea de transport de mercaderies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia