Infraestructures

Volen que s'aprofiti millor el túnel del TAV al Pertús

Girona i Figueres participen en la vuitena cimera de ciutats de l'alta velocitat a Montpeller, on s'ha fet una declaració per reclamar el corredor mediterrani

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el regidor de Relacions Transfrontereres de Figueres, Francesc Cruanyes, van participar dimarts a Montpeller en la vuitena cimera de ciutats per a l'alta velocitat juntament amb representants de Barcelona, Besiers, Carcassona, Lleida, Montpeller, Narbona, Nimes, Perpinyà, Tarragona i Tolosa. En la cimera, els representants dels municipis van signar una declaració en què denuncien “la baixa circulació pel nou túnel transfronterer del Pertús” i en culpen la “manca d'estratègia comuna de l'explotació” dels estats francès i espanyol. Per això reclamen als estats que “dissenyin amb la màxima celeritat una oferta de serveis, tarifes i freqüències que permeti que l'alta velocitat esdevingui una alternativa real a les connexions transfrontereres de mitjana distància.

Entre altres qüestions, la declaració també reclama que es doni suport de manera irrevocable a les inversions projectades i necessàries per finalitzar i assegurar la coherència de la connexió transfronterera, d'acord amb la dimensió europea del corredor mediterrani. A part, Francesc Cruanyes va recordar la importància de la construcció d'estacions per a mercaderies que, en el cas de Figueres, s'ha de materialitzar en l'estació de Vilamalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia