Serveis

Simulacre d'incendi al TAV sense els cossos d'emergència

La Generalitat sosté que no se'ls va convidar a l'operació i que abans cal homologar el pla d'autoprotecció

Membres d'Adif, Renfe i de la Unitat Militar d'Emergències van fer ahir a la matinada un simulacre d'incendi a l'interior del túnel del TAV a Girona amb l'objectiu de posar a prova la seguretat de la infraestructura. Una cinquantena de persones van participar en l'exercici, que va simular un foc en un tren. El pla d'autoprotecció de la infraestructura obliga a fer-ne un cada any i aquest és el tercer. Aquest exercici es va dur a terme sense la participació de cap membre dels cossos d'emergències de la Generalitat: ni dels Bombers, ni dels Mossos d'Esquadra, ni personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Adif assegura que se'ls ha convidat, i que en els tres simulacres que s'han fet fins ara han declinat intervenir-hi. Per la seva banda, el director territorial a Girona, Albert Ballesta, nega que se'ls hagi convocat i sosté, a més, que “no pertoca” fer simulacres quan Protecció Civil no ha homologat el pla i n'ha tombat ja set versions. Els últims requeriments els ha fet aquesta setmana, quan ha demanat a Adif que incorpori dins els túnels la xarxa de radiofreqüència Rescat i urbanitzi l'exterior de les sortides d'emergència.

La situació simulada va ser la d'un incendi a la cabina posterior d'un tren procedent de Figueres que es produeix 200 metres abans d'arribar a l'estació del TAV. Després d'intentar, infructuosament, apagar el foc, es va decidir evacuar els passatgers per una de les deu sortides d'emergència que hi ha a l'estació subterrània. En l'exercici, que va començar a mitjanit, van participar-hi responsables d'Adif de diversos departaments, com ara el de gerència de protecció i seguretat, manteniment i circulació, així com personal de Renfe, treballadors de l'estació i membres de la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol.

Una prova a l'interior del túnel de Sant Esteve d'en Bas

jordi casas

Una vintena de persones van participar ahir en un simulacre d'accident a dins del túnel de Sant Esteve d'en Bas, a la C-63, organitzat per Protecció Civil i el Departament de Territori, amb la participació d'efectius dels serveis d'emergència i carreteres, figurants i avaluadors. Es va voler posar a prova l'activació del pla d'autoprotecció del túnel, homologat el 2014. L'exercici va consistir en una topada frontal entre dos turismes, amb diversos ferits i un incendi dins el túnel. A banda, altres turismes van quedar dins el túnel i entre la barrera i l'entrada del túnel. El centre de control de Bracons, en detectar l'accident, va trucar al telèfon d'emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), de Protecció Civil. En rebre l'avís, es van mobilitzar amb èxit els efectius d'emergències necessaris per resoldre la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia