Serveis

El pàrquing de l'estació de tren al centre de Figueres fa quatre mesos que és tancat

Adif no troba cap empresa que el vulgui gestionar, després que Mifas el va tancar per pèrdues econòmiques

Ara estudia gestionar-lo directament

L'aparcament de l'estació del tren convencional, al centre de Figueres, fa quatre mesos que és tancat. L'Administrador d'Infraestructures (Adif) el tenia en concessió a l'associació Mifas fins al juliol però ara té dificultats per trobar una altra empresa que el vulgui gestionar. Per això, fonts d'Adif asseguren que s'està estudiant la possibilitat que sigui el mateix administrador qui en porti a partir d'ara la gestió. Això, si mentrestant no es troba un nou concessionari per a aquest pàrquing, que ha de donar servei a l'estació de tren de Renfe.

Tanca al juliol

L'aparcament en qüestió, de 125 places, està situat just al costat de l'estació del tren convencional al centre de la capital de l'Alt Empordà. El centre especial de treball del Grup Mifas, Tadifi SLU, el va tancar el passat 30 de juny, moment en què l'associació va decidir no continuar amb la concessió perquè li generava pèrdues econòmiques. Hi tenia treballant quatre persones amb discapacitat. Mifas havia renovat la concessió el
gener del 2014 per controlar els accessos i vigilar els vehicles durant cinc anys.

Finalment, però, la renúncia de l'associació va obligar Adif a actuar. El primer pas va ser intentar trobar un altre concessionari. Però ateses les dificultats, ara l'Administrador d'Infraestructures es decanta per portar la gestió directament i està treballant en les gestions necessàries que fan falta per tirar-ho endavant. Cal tenir en compte que caldrà contractar el personal o fixar les tarifes, per exemple, per poder-lo posar en servei. Mentrestant, però ja fa quatre mesos que el pàrquing està tancat. De fet, ho ha estat durant tota la temporada turística, quan més visitants usen el tren per arribar a Figueres. I ho està durant l'inici del curs acadèmic, quan aquest mitjà de transport és molt usat pels estudiants que es desplacen a fora.

Per la seva part, fonts del govern municipal (CiU i PSC) de Figueres asseguren que esperen que se solucioni aquesta qüestió com més aviat millor, tot i que admeten que l'obertura d'aquest aparcament de 125 places a l'estació del tren només depèn d'Adif.

LA XIFRA

125
places d'aparcament
té aquest pàrquing que dóna servei a l'estació de tren al centre de Figueres.

Canvis en l'oferta propera

L'aparcament de l'estació de Renfe dóna especial servei a les persones que necessiten deixar el cotxe aparcat mentre es desplacen amb tren. Ara mateix, els aparcaments més propers que tenen són
el dels Fossos. En aquest cas actualment està vigilat per càmeres de seguretat. S'hi van instal·lar fa tres anys pels problemes de seguretat que hi havia a la zona. També hi
ha a tocar uns terrenys que s'usen com a pàrquing però que estan condemnats a desaparèixer ja que s'han de reconvertir en el carrer Joan Arderius, un projecte que l'Ajuntament acaba de reactivar.

En aquest cas no està asfaltat ni tampoc vigilat, però és molt utilitzat per la falta de llocs d'aparcament. També es pot optar pels aparcaments dissuasius de Rec Arnau o la carretera de Llançà, més allunyats. El de la carretera de Llançà ara és de terra però l'Ajuntament ja té el finançament per asfaltar-lo i condicionar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia