Societat

“Ens regales la T-10?”

Conscients que Nadal és l'època de la solidaritat per excel·lència, les entitats socials busquen fórmules originals per aconseguir recursos

El centre Heura, que atén persones sense llar, demana que se'ls doni l'últim viatge de la targeta de transport públic

Els botiguers de Sant Antoni es despullen per al calendari d'una ONG del barri

El centre Assís Innovaamb les postals de Nadal que duen incorporades llavors de camamilla

De voluntaris i aportacions econòmiques, les entitats sense ànim de lucre en necessiten tot l'any. Però ben cert és que per Nadal aprofiten que tothom sembla més conscienciat per fer propostes que engresquin tant els col·laboradors habituals com algun de nou. Es tracta, si cal, de treure idees fins i tot de sota les pedres.

Regalar un viatge de la T-10

El Centre Obert Heura fa una proposta molt pràctica: “Regala'ns el darrer viatge de la teva targeta T-10.” El cost dels desplaçaments en transport públic és sovint inassumible per a algunes de les persones que atén aquest centre d'acollida de baixa exigència per a persones en situació de sense llar, situat a Gràcia, a Barcelona. La proposta és que els ciutadans gastin 9 viatges de la T-10 i l'última la donin als usuaris del Centre Obert Heura. Un centre on s'ofereixen dutxes, rober i perruqueria, però també espais per fomentar la relació i millorar l'autoestima.

Ensobrar regals per a Arrels

La Fundació Arrels busca voluntaris que puguin dedicar com a mínim un matí o una tarda a oferir-se per embolicar els regals en un dels centres FNAC de Barcelona. La presència d'aquests voluntaris servirà també per donar a conèixer la campanya #1miliódegràcies amb la qual Arrels s'ha proposat recaptar un milió d'euros per donar allotjament estable i acompanyament social a 125 persones sense llar.

Nens de Talita i comerciants despullats

Els calendaris mai no fallen. La Fundació Talita , que atén infants i joves amb discapacitat intel·lectual, és un dels més populars. Un dels seus ganxos és que aconsegueix que persones famoses es facin fotos simpàtiques amb els nens i nenes que protagonitzen el calendari. Entre els que il·lustren el 2016 hi ha actrius com ara Clara Segura i Concha Velasco, esportistes com Sergio Busquets i Àlex Márquez, i científics com el doctor Josep Baselga. Si el de Talita arriba a la catorzena edició, els comerciants del barri de Sant Antoni, a l'Eixample de Barcelona, s'han tirat per primer cop a la piscina i s'han despullat per fotografiar-se en un calendari solidari per a l'ONG De veí a veí . Una de les tasques d'aquesta entitat és cobrir les necessitats alimentàries de desenes de veïns sense recursos, i per això el fons que s'aconsegueixi amb el calendari es dedicarà a comprar aliments frescos, sobretot verdures, carn i peix. I per això el calendari l'han titulat Gent fresca.

Artistes a Sant Joan de Déu

Perico Pastor, Sergi Barnils i Javier Meján són alguns dels artistes que col·laboren amb l'Obra Social Sant Joan de Déu per tal de recollir fons per a l'entitat. Per segon any consecutiu, la Fundació Gaspar de Portolà s'afegeix a la mostra amb una cinquantena de quadres de la iniciativa Empresaris amb art. L'exposició es pot visitar fins al 8 de gener a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Càterings: Ared i Rubricatus

La Fundació Ared i la Fundació Rubricatus tenen serveis de càtering que aquestes dates es poden adaptar a les celebracions nadalenques d'empreses i famílies. Ared va crear Salta Càtering el 2006 per oferir una oportunitat laboral a persones en situació d'exclusió i aquests dies ofereix Neules i galetes Ared&Salta . El centre especial de treball de Rubricatus té anys d'experiència en el càtering Ésbo .

Targetes solidàries d'Assís

El Centre d'Acollida Assís , a Barcelona, atén al dia 120 persones als serveis de dutxes, rober, esmorzar, formació i activitats d'oci. Aquest any ha creat targetes per felicitar el Nadal fetes amb cartolina estucada que inclouen en el seu interior llavors per plantar camamilla.

100
regals per Nadal
recull el web El Mercat Social , una iniciativa de Voluntaris.cat. Es tracta de propostes elaborades per entitats socials i centres especials de treball.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia