Societat

Generalitat

pobresa energètica

El govern activa 3,8 milions per a pobresa energètica

Els diners aniran a parar a les dues entitats que representen els municipis perquè en facin la repartició

La Generalitat ha activat els 3,8 milions d'euros del pressupost per a pobresa energètica habilitat el 2015 que no van poder fer-se servir per dificultats de tramitació. El govern cedirà aquests diners a les dues entitats municipalistes, la Federació Catalana de Municipis, FCM, i l'Associació Catalana de Municipis, ACM, perquè puguin distribuir els diners als diferents ajuntaments i consells comarcals i així poder eixugar el deute amb famílies i localitats. Així ho van explicar ahir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que van signar un acord amb les dues entitats municipalistes.

L'acord marc firmat per les administracions estableix que els municipis i comarques podran adherir-se al conveni fins al 15 d'octubre a través d'una sol·licitud “simple”, segons el conseller Baiget, que permetrà detallar el nombre de persones en situació de vulnerabilitat econòmica beneficiàries dels serveis socials durant el 2015 i acreditaran la despesa.

El conseller Baiget va explicar ahir que durant el 2015 només es van usar 1,2 milions dels cinc pressupostats perquè es va fer amb un procediment complex d'un concurs de subvencions, però es va reservar la part que no es va poder executar i es farà arribar ara a les famílies que no necessiten. La consellera Bassa, de la seva banda, va explicar que estan estudiant com cobrir els deutes del 2016.

3.800 ajuts alimentaris de la Creu Roja aquest estiu

La Creu Roja donarà més de 3.800 ajudes alimentàries infantils en el període de vacances en escoles de tot Catalunya, dins de la campanya Donem-li la volta per omplir el plat. La donació anirà acompanyada d'una campanya als mitjans de comunicació per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre les necessitats alimentàries de les famílies de pobresa severa, segons ha informat l'entitat aquest dilluns en un comunicat. Fora del període lectiu, quan tots els menjadors escolars estan tancats, l'entitat reforça les seves ajudes d'aliments infantils per a nens en risc d'exclusió i destinarà un total de 352. 000 euros per a targetes recarregades –és a dir, 92,63 euros per targeta i mes– procedents de fons propis de la Creu Roja, ajuntaments i entitats locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia