Administracions

mataró

La plantilla municipal tria els representants sindicals

Tant el comitè com la junta de personal augmenten el nombre de delegats

Els treballadors de l'Ajuntament de Mataró, tant funcionaris com laborals, han d'escollir avui els representants sindicals pels propers quatre anys. Una de les novetats respecte a les últimes eleccions és la composició tant de la junta com del comitè d'empresa, que s'incrementa. En el primer cas, es passa d'onze a tretze representants i, en el segon, dels nou delegats que hi ha ara es puja a onze. Els funcionaris són el col·lectiu majoritari i estan convocades a votar 495 persones. Hauran d'escollir una de les cinc candidatures que s'hi presenten: el Sindicat Professional de Policies Municipals, que encapçala Manuel Ángel Llizcano; CCOO, liderada per Joan Pau Magro; la CATAC-IAC, amb Teresa Fité al capdavant; la UGT, amb Maria Àngels Gallardo, i CSIF amb Rafael Amoedo. Els funcionaris tindran tres meses electorals: Can Palauet, l'Edifici de Vidre i Via Pública.

La representació dels laborals, amb un cens d'uns 270 treballadors, té quatre llistes pel que fa als especialistes i al personal no qualificat: CCOO, encapçalada per Tomás González; la UGT, amb Benito López; la CATAC-IAC, amb Eloi Cot, i CSIF, amb Juan José Bernabé. Quant al col·legi de tècnics i administratius, les candidatures són tres: la CATAC-IAC, amb Jordi Canal; CCOO, amb Marta Loire, i la UGT, amb Pedro Antonio Mercader. Els treballadors laborals exerciran el vot a les meses que s'instal·laran a l'edifici de Manteniment i a Can Palauet.

En les eleccions del 2007 hi va haver una participació del 74% i a la junta de personal dels funcionaris es va imposar el Sindicat Professional de Policies, amb quatre representants; seguit de CCOO, amb tres; la CATAC-IAC, amb dos, i tant CSIF com la UGT van obtenir -ne un de sol. El comitè d'empresa dels treballadors laborals, en canvi, va configurar-se amb un resultat més ajustat i tant la CATAC-IAC, com la UGT i CCOO van aconseguir tres delegats cadascun. Les retallades salarials i la conveniència de negociar un nou acord i un nou conveni són alguns dels principals reptes dels futurs òrgans sindicals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.