Administracions

barcelonès

El cas de les obres il·legals i la col·lecta de la Urbana encenen el ple de Badalona

El govern del PP s'espolsa tota responsabilitat en la contractació il·legal d'unes obres

L'oposició demana que es reobri el cas de la col·lecta de la Urbana

Badalona va viure ahir un ple força calent, sobretot pel contingut de dos punts que van ser motiu d'un dur enfrontament verbal entre el govern del PP i els partits de l'oposició. El primer xoc de trens es va produir quan l'empresari badaloní Jesús Mallorquín va denunciar que l'executiu local li deu 368.000 euros per diferents obres realitzades entre juliol i setembre a la ciutat. Són els treballs que el PP atribueix a encàrrecs il·legals de l'exregidor popular i ara regidor no adscrit a cap grup municipal, David Gómez. Ahir, el PP es va espolsar tota responsabilitat en la comanda d'aquests treballs, malgrat que tant l'empresari com el regidor David Gómez van citar diversos exemples d'actuacions en què van prendre part àrees municipals que Gómez no liderava quan estava al govern local, com Via Pública i Seguretat.

El cas de Jesús Mallorquín, al capdavant de l'empresa Masendo 09, no és aïllat. Un segon empresari local ha denunciat trobar-se enmig d'una situació idèntica. Entre tots dos sumen encàrrecs que superem els 700.000 euros. El PP ha traslladat el cas a la Comissió Antifrau.

Des dels partits de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) es va qüestionar la possibilitat que un sol regidor encarregui obres per valor de 700.000 euros sense que ningú més, dins l'executiu, n'estigués al cas. Les tres forces van demanar una comissió d'investigació i no es descarta que forcin un ple extraordinari per tractar en profunditat aquesta qüestió.

La comissió d'investigació que el PP dóna per tancada, si més no a nivell municipal, és la que mirava d'esbrinar qui i com, dins la Guàrdia Urbana, va impulsar la col·lecta entre botiguers i empresaris de la ciutat. El PP, que té majoria en aquesta comissió gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, ha enviat tota la documentació a l'Oficina Antifrau. L'oposició es va unir novament per reclamar que es reobri el grup de treball per tal d'esclarir fets que encara estan en l'aire. Els tres partits van assegurar que les versions d'alguns testimonis citats a declarar estaven plenes de contradiccions. Per exemple, és una incògnita quants diners es van recaptar o qui els va lliurar a l'Associació Esportiva de la Guàrdia Urbana un cop es va fer pública l'existència de la col·lecta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.