Economia

Transports

Més usuaris per al tren cremallera que uneix Ribes amb Vall de Núria

És l'accés únic al complex esportiu, turístic i espiritual i ha registrat un 12% més d'utilització

Bona temporada d'estiu a les estacions d'esquí

El tren cremallera de Vall de Núria ha transportat 120.741 passatgers, un 12% més que l'any passat. Destaca també l'augment de fins a un 61% dels usuaris en l'oferta complementària, com ara el parc lúdic o el servei de guies. Són dades que va fer públiques ahir al complex de la vall el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, coincidint amb la celebració de la festivitat de Sant Gil. Acompanyat pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, va fer balanç de l'activitat d'estiu a les estacions gestionades per l'operador de la Generalitat.

Pel que fa a la Molina, a l'estiu el nombre de visitants ha augmentat un 12,7% en serveis com per exemple el telecabina o el Bike Park, i s'ha arribat fins als 37.446 usuaris. I en el cas del telecadira de Vallter 2000, l'han fet servir 5.138 persones aquest estiu, un 67,7% més que en el mateix període del 2015.

La celebració de la festivitat de Sant Gil és una de les més assenyalades en el calendari festiu de Vall de Núria. És el patró dels pastors del Pirineu i l'iniciador de la devoció, al segle VIII, a l'actual patrona de la diòcesi d'Urgell, la Mare de Déu de Núria. És per això que els pastors celebren la seva festa al santuari de Núria. Durant la diada, van oferir a la Verge productes del seu bestiar, com ara llana, llet o mantega. Les celebracions van començar, però, el dia abans amb la processó de torxes i un ball de nit. L'acte litúrgic central d'ahir va ser presidit per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra.

A banda del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també hi van assistir el conseller de Cultura, Santi Vila; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director general de Polítiques Ambientals i Biodiversitat, Ferran Miralles; el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i alcaldes de diversos municipis del Ripollès, com per exemple els de Ribes de Freser i Queralbs.

LES XIFRES

5.138
persones
han utilitzat durant els mesos d'estiu el telecadira de l'estació ripollesa de Vallter 2000.
61%
d'increment
ha registrat Vall de Núria respecte a l'any passat en el nombre d'usuaris de l'oferta complementària.
120.741
usuaris
ha tingut el tren cremallera que uneix Ribes de Freser i Queralbs amb Núria.

Parc natural molt participat

El conseller Josep Rull va remarcar la representativitat de la junta rectora del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, constituïda dimarts passat, amb dos terços de representació territorial. Dels 24 vocals, un terç són de la Generalitat, mentre que la resta corresponen als municipis i a les entitats que representen els usos agrícoles, ramaders, cinegètics i turístics que tenen lloc al parc. I ha assegurat que el govern considera “bàsic que qui tingui més influència als parcs naturals sigui el mateix territori”.

Rull va afirmar que els parcs naturals són “la joia de la corona del país” i va reivindicar la necessitat de dotar-los dels recursos necessaris per poder potenciar aquest patrimoni. En aquest sentit, va expressar el compromís del govern de doblar la partida que fins ara s'havia destinat als parcs naturals en el pressupost de l'any que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia