Infraestructures i serveis

Infraestructures

ferrocarrils

Rull anuncia 15 nous trens per al Vallès a partir del 2019

El conseller de Territori diu que permetran augmentar la freqüència a les línies de ferrocarrils de Sabadell i Terrassa

El 13 de setembre s'inicia el servei a les dues noves estacions a la capital vallesana

La Generalitat de Catalunya invertirà 130 milions d'euros per adquirir quinze nous trens que permetran incrementar a partir de l'any 2019, amb la incorporació progressiva dels combois, la freqüència de pas a les línies de Sabadell i Terrassa dels ferrocarrils. De plaça Catalunya a Sabadell es passarà de deu minuts de freqüència a cinc minuts, i de plaça Catalunya a Terrassa de vuit a cinc. “És portar fins a les últimes conseqüències la filosofia del metro”, deia ahir el conseller de Territori, Josep Rull, en la visita d'obres a les noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Can Feu-Gràcia i passeig de la plaça Major que es posaran en marxa el 13 de setembre. Un dia abans es farà la inauguració oficial amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i una jornada de portes obertes. Les altres tres estacions incloses en el pla per perllongar els ferrocarrils a la ciutat –Creu Alta-Eix Macià, plaça Espanya i Ca n'Oriac–, que han suposat una inversió de 430 milions d'euros, es preveu que s'inaugurin la primavera del 2017, tal com va reiterar ahir Rull. Ferrocarrils calcula que s'incrementarà un 20% el nombre de passatgers a la línia de Sabadell i es reduirà el nombre de vehicles que cada dia utilitzen l'autopista C-58 per anar a Barcelona. Per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el dia 12 suposarà “un inici i un final de moltes coses que passen a la superfície”. Així, quedarà alliberat el passeig de la plaça Major, es podrà obrir entre finals d'aquest any i principis de 2017 la rambla Ibèria, una de les principals vies d'accés, i estrenar una nova configuració de la ronda Ponent. Tot i que hi ha el compromís per fer subterrani el sector de Can Feu, encara no té pressupost assignat.

LA FRASE

Vol dir passar d'una freqüència, de plaça Catalunya a Sabadell, de deu minuts a una de cinc minuts
m
Josep Rull
Conseller de Territori

Un homenatge al poeta Joan Oliver

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya batejarà amb el nom del poeta i dramaturg sabadellenc Joan Oliver un tren de la sèrie 113, del model més modern. El comboi tindrà una imatge de l'escriptor i un fragment de Corrandes d'exili. Segons el conseller Rull, com ja s'ha fet a Terrassa amb l'arquitecte modernista Lluís Muncunill, es pretén fer un homenatge com a país i ciutat al poeta català Pere Quart. Es preveu que sigui aquest tren el primer que passi per les noves estacions de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia