Infraestructures i serveis

Infraestructures

Adif no preveu les obres al parc Central de Girona fins al novembre

L'ens ferroviari explica que ara s'obre un període d'al·legacions i d'aquí un mes aproximadament es firmarà el contracte

Després caldrà que l'empresa faci una planificació de l'obra i Adif l'accepti

Un “mínim de dos mesos” i un màxim que “no anirà gaire més enllà”. Aquest és el temps que Adif calcula que trigaran a iniciar-se els treballs de reposició de la llosa del parc Central de Girona, adjudicats finalment aquest dilluns. “Són terminis per motius legals, per tràmits administratius que tota obra pública ha de mantenir”, remarquen fonts de l'ens ferroviari. Això situaria el començament de les obres el mes de novembre i el retorn de la normalitat a la zona, perduda fa més de vuit anys, el mes d'abril del 2017 (si es compleix el termini d'execució de cinc mesos).

Tràmits pendents

Concretament, Adif explica que ara, un cop feta
l'adjudicació de l'obra a Copcisa, s'obre un període d'al·legacions perquè la resta d'empreses que es van presentar al concurs puguin presentar-hi al·legacions si ho veuen convenient. Si no hi ha complicacions amb les al·legacions, l'habitual és que aproximadament d'aquí un mes se signi el contracte de l'obra. Després hi haurà un altre període, també d'aproximadament un mes, perquè l'empresa presenti el pla de seguretat i salut laboral i sobretot la planificació de les obres –també coneguda com a replanteig–, que ha de rebre el vistiplau d'Adif. En el cas de les obres al parc Central, en principi no hi hauria d'haver gaires problemes amb la planificació perquè els motius per no aprovar-la per Adif solen ser per temes com les afectacions en el trànsit de carrers, que no serà el cas. Quan Adif accepti la planificació se signarà l'acta de replanteig, que és l'inici oficial de les obres i a partir de llavors començaran a córrer els cinc mesos d'execució previstos en l'adjudicació. “Intentarem agilitzar-ho tant com sigui possible, però hi ha terminis que s'han de donar legalment”, asseguren des d'Adif.

Trucades de l'alcaldessa

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que dilluns ja va mostrar el seu malestar a través de Twitter per haver-se assabentat a través de la premsa de l'adjudicació de l'obra, després d'haver trucat “un munt de vegades” a l'ens ferroviari per saber quan seria, va tornar ahir a piular en aquesta xarxa social per evidenciar que pensa seguir l'evolució dels tràmits de prop. “Ja hem trucat a Adif perquè comuniquin la data inici de les obres de reposició de la llosa. Hi trucarem cada dia.
A veure quin dia en fan nota de premsa”, va escriure de manera irònica l'alcaldessa.

LA DATA

05.09.16
és el dia
en què Adif va adjudicar l'obra, més de quatre mesos i mig després de l'aprovació provisional.

LA FRASE

Intentarem agilitzar-ho tant com sigui possible, però hi ha terminis que s'han de donar legalment
Fonts d'Adif

LA XIFRA

5
mesos
és el termini d'execució de l'obra fixat en l'adjudicació, que començarà a comptar a partir de l'acta de replanteig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia