Infraestructures i serveis

infraestructures

renfe

Renfe cedeix i no tancarà l'accés a l'estació de Sant Pol

Comencen finalment les obres per condicionar l'espai, que incorporarà mesures de seguretat però que també mantindrà obertes les andanes

Els treballs s'allargaran durant sis mesos i tenen un pressupost de 572.000 euros

La tossuda voluntat de Sant Pol s'ha acabat imposant. Ahir, tècnics de Renfe estudiaven sobre el terreny l'actuació de millora que es farà a l'estació de tren i que, finalment, inclou la demanda del municipi de no tancar l'accés a les andanes que comuniquen directament amb els carrers del poble. Aquest punt va ser motiu d'una agra discòrdia entre el govern local i l'operador ferroviari, que fa cinc anys va posar fi a l'aturada del projecte de remodelació de l'espai esperant una futura entesa. Sant Pol reivindicava llavors, i ho continua fent, que el projecte presentat per Renfe “destrossava” la imatge de l'estació, considerada com a part integrada en el teixit urbà, i que proposava la construcció d'ascensors, una escala, un pas subterrani, marquesines i el tancament de l'espai. L'agost del 2011 fins i tot es va aprovar una moció amb el suport de tots els grups municipals per rebutjar una proposta que Renfe defensava per garantir la màxima seguretat dels usuaris del tren. En qualsevol cas, després de quatre anys i d'un canvi en la direcció de l'operador ferroviari, l'entesa ha estat possible. Les obres de condicionament de l'estació de Sant Pol tiren endavant, però ho fan acceptant que l'actuació no afectarà la imatge ni de l'edifici ni dels entorns. En concret, segons el projecte aprovat, s'allargaran i aixecaran les andanes de tots dos costats –10 centímetres la del costat de muntanya i entre 35 i 40 la del costat de mar–, es millorarà l'accessibilitat a les rampes de connexió entre el pas a nivell i les andanes, i la que ve del passatge de Mar, pensant especialment en les persones amb mobilitat reduïda, i es restaurarà la façana del túnel. També es col·locarà una petita barana, d'un metre d'altura i amb la mateixa estètica de les que hi ha a la plaça de l'Estació, per delimitar l'andana que hi ha al costat de mar, protegint així la seguretat dels viatgers. Aquesta, segons confirmen des de Renfe, ha estat una de les condicions innegociables que finalment s'ha pogut consensuar amb el consistori

Les obres tenen una durada d'uns sis mesos, es desenvoluparan per torns durant tot el dia i des de l'Ajuntament es demana als ciutadans, en especial als propietaris de les cases que donen a l'estació, comprensió i paciència perquè, un cop enllestides, el resultat representarà un benefici per a tota la població. L'alcaldessa, Montserrat Garrido (PDC), no amaga la satisfacció pel que considera el final en positiu d'un dels temes “històrics” del poble. “Estic molt agraïda pel respecte que Renfe ha tingut per les nostres demandes sobre l'estació i que no representaran cap agressió al paisatge urbà”, va dir ahir. El cost total puja a 572.000 euros.

LA FRASE

Estic molt agraïda pel respecte que Renfe ha tingut per les nostres demandes sobre l'estació
Montserrat Garrido (PDC)
ALCALDESSA DE SANT POL

LA XIFRA

6
mesos
s'allargaran les obres de remodelació de l'estació de tren de Sant Pol, que van començar ahir.

Arenys demana més tanques

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va traslladar el juliol passat als responsables de Renfe la necessitat d'instal·lar tanques més altes als entorns de l'estació que garanteixin la seguretat dels usuaris del tren i que arribin fins a tocar de la riera. Segons van exposar llavors, la manca d'aquestes estructures en alguns trams i el fet que en d'altres siguin molt baixes facilita que nombroses persones optin per saltar-les i accedir directament a les vies tant per agafar el tren sense pagar com per arribar a la platja amb el perill que això suposa. L'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), es mostrava ahir preocupada per una pràctica que augmenta cada dia més. “Aquestes persones creuen la carretera N-II i poden acabar provocant un greu accident amb els vehicles que hi circulen”, assenyala. Moreno també explica que en les millores de seguretat demanades s'inclou també la instal·lació de tanques al costat del túnel. L'alcaldessa va confirmar que l'operador ferroviari ja els ha fet arribar un conveni que el govern local està estudiant i en el qual Renfe es compromet a posar les tanques si és l'Ajuntament el que s'ocupa del manteniment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia