Infraestructures i serveis

Infraestructures

Montcada denuncia problemes de seguretat en la línia d'alta velocitat

El consistori sosté que no hi ha connexió entre el túnel del tren i un pou de ventilació i emergència

Reclama per via judicial el projecte definitiu de l'obra

“Tenim l'obligació moral de denunciar un fet molt greu i una irresponsabilitat d'Adif –l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries– i el Ministeri de Foment perquè tenen el túnel de la línia d'alta velocitat sense unes mesures de seguretat mínimes”, deia ahir l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, al davant de la sortida d'emergència i el pou de ventilació del centre de la ciutat. I hi afegia: “No hi ha connexió entre el pou i el túnel del tren, la qual cosa complicaria, o faria fins i tot impossible, la gestió d'una emergència en cas d'accident”. La batllessa, acompanyada de membres del consistori, anava més enllà i deia que “des del 2013 els usuaris de la línia d'alta velocitat, que passen cada dia per sota del municipi, no tenen totes les garanties per fer servir el servei”.

Sorpresa

El pou de ventilació està situat al costat del centre d'atenció primària, a tocar d'un pàrquing i d'una zona verda. Després de mesos d'obres i de la retirada de les tanques, els membres del consistori i de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, es preguntaven per què no s'havia recepcionat l'aparcament per obrir-lo al públic i per què tampoc s'havia posat a licitació la zona enjardinada. La sorpresa va arribar fa una setmana quan, en preguntar-ho a Adif, tècnics del gestor ferroviari els van explicar que l'obra iniciada fa tres anys encara no s'havia acabat perquè faltava la connexió del túnel amb la sortida d'emergència i el pou. A això cal sumar, segons Campos, que l'Ajuntament ha reclamat sense èxit repetides vegades el projecte definitiu del túnel per saber la situació i les característiques dels tres pous de ventilació i emergència que hi ha –se n'havien projectat cinc inicialment–, i poder actuar en cas d'accident. “El reclamarem per la via judicial”, hi afegia. Ahir també van donar a conèixer l'existència d'un informe desfavorable de la direcció general de Protecció Civil referent al pla d'autoprotecció del túnel que posa de manifest que “no disposa de ventilació forçada” i que la distància entre pous és superior als mil metres. “Adif no compleix les inversions”, deia Campos.

D'altra banda, tot i els reiterats requeriments informatius d'aquest diari, Adif no va facilitar ahir la seva versió de la situació denunciada a Montcada.

LA FRASE

Tenim l'obligació moral de denunciar un fet molt greu i una irresponsabilitat d'Adif
Laura Campos
alcaldessa de Montcada i REixac (ICV-EuiA)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia