Necrològiques

Obituari

Robert Mercader i Ayats

Fundador de l’empresa de materials per a la construcció Robert Mercader SA de Torroella de Montgrí

L’empresari torroellenc Robert Mercader i Ayats va morir abans-d’ahir, dia 4 de setembre del 2017, a l’edat de 82 anys. Nascut a Gualta el 21 d’octubre del 1934, va fundar l’empresa Robert Mercader SA, dedicada a la venda de materials per a la construcció, l’any 1962.

Robert Mercader era pagès, però aviat va canviar l’aixada per un camió i es va dedicar a fer de transportista. El creixement econòmic i urbanístic dels anys seixanta va fer adonar Robert Mercader de les possibilitats de crear un negoci dedicat a la compra i venda de materials per a la construcció. D’aquesta manera va començar la seva activitat com a comerciant i va fundar, el 1962, una de les empreses més importants de l’època a les comarques gironines. Robert Mercader SA va arribar a exportar a més de deu països i va crear molts llocs de treball a Torroella de Montgrí. Tenia delegacions a Perpinyà, Salt, Vic, Santa Coloma de Farners, Palafrugell, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Llançà, Mataró, Barcelona i Castelló de la Plana, entre altres poblacions. L’estiu de l’any 2000 va vendre l’empresa a la multinacional francesa Saint-Gobain, una companyia vidriera que actualment fabrica productes de construcció i materials d’alt rendiment.

L’any 1989 va rebre la medalla del Montgrí en reconeixement de la seva visió comercial i al seu treball personal. Persona discreta i senzilla, en rebre el guardó va treure importància al seu paper a l’empresa: “El que jo he pogut fer no és res més que un treball constant i en equip.” En aquest sentit, fonts de la família van destacar ahir la seva “senzillesa, humilitat i sinceritat”, amb un tarannà “diplomàtic i respectuós” envers tothom: “Era una persona molt dedicada a la família i molt amic dels seus amics.”

Casat amb Mari Sais i pare de quatre filles, Nuri, Montse, Mercè i Anna Maria, la cerimònia exequial es va celebrar ahir, dia 5 de setembre, a les 6 de la tarda, a l’església parroquial de Sant Genís de Torroella de Montgrí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia