Amposta comença les obres prèvies per fer un aparcament subterrani al costat del mercat

El pàrquing tindrà 240 places i les obres s'allargaran durant 15 mesos

El primer pas per construir l'aparcament subterrani de la plaça Ramon Berenguer IV és l'enderrocament de les cases de la plaça Elisabets i el desviament de diferents serveis afectats per aquesta actuació com ara són aigua, llum, telèfon i gas, que passen per sota. «Aquesta és la primera fase de les obres de l'aparcament, uns treballs que duraran un parell de mesos», ha explicat l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. «Una vegada enllestida aquesta part de l'obra començarà l'excavació per fer el pàrquing», ha afegit Ferré. De fet, l'Ajuntament d'Amposta ja va aprovar en la sessió plenària del mes de desembre de manera definitiva aquest equipament, amb el vot a favor de tots els grups municipals. L'aparcament subterrani de la capital del Montsià disposarà de 240 places, distribuïdes en tres plantes, i tot i que encara no hi ha cap calendari establert s'estima que l'obra durarà uns quinze mesos, de manera que podria estar enllestida abans de les pròximes eleccions municipals.

També s'han començat a arrencar els arbres que hi havia en aquesta zona, que seran trasplantats a la plaça Sant Jean de la Roulle i al parc dels Xiribecs (anteriorment ja es van replantar els margallons, una espècie protegida). Pel que fa a l'enderrocament de les cases de la plaça Elisabets, permetran a Amposta urbanitzar una gran plaça entre el mercat municipal i la Lira Ampostina. Mentre duren les obres, la parada de taxis s'ha instal·lat provisionalment a la plaça de la Pau (cantonada amb el carrer Europa). Més endavant al carrer Mestre Sunyer només es podrà estacionar en una única banda al tram comprès entre el carrer Toledo i el passeig del Canal.

Connexió amb el mercat

Tot i la proximitat de l'aparcament subterrani de la plaça Ramon Berenguer IV al mercat municipal, el projecte constructiu no preveu la connexió d'aquest equipament al mercat. Amb tot, el govern ampostí s'ha compromès a estudiar aquesta connexió, una petició dels dos grups municipals de l'oposició (PSC i ERC). «Per donar una empenta al mercat i fer-lo competitiu és fonamental dotar-lo d'uns serveis que ara no té, és necessari un ascensor que el comunique amb el pàrquing», va dir en el darrer ple la regidora d'ERC, Marta Cid. Però aquesta connexió no és senzilla perquè afecta un col·lector d'aigües pluvials, un entrebanc, però, que l'Ajuntament està disposat a superar per tal que els compradors del mercat puguin accedir directament al futur aparcament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.