Necrològiques

La Maria ‘comadrona’, al cor dels colomencs

Maria Ferrés i Güell va morir divendres, als 89 anys

No és una carta de comiat, sinó uns mots d’agraïment que surten de ben endins del cor dels colomencs, per tanta i tanta generositat que has tingut envers nosaltres, Maria.

Vas arribar de joveneta a Santa Coloma, ara ja fa molts anys, per ocupar la plaça de comadrona (ara en diem llevadora, però per a nosaltres sempre seràs la Maria comadrona), en una època en què les mancances de tota mena s’havien de suplir amb grans dosis de voluntat, paciència i humanitat. I vas saber-te guanyar la confiança, admiració i respecte dels colomencs amb la teva actitud generosa i de servei: no importava si calia pujar a Castanyet o a Sant Pere un vespre fred i fosc per ajudar una partera, agafaves la bicicleta (o més endavant la moto) i cap allà; no dubtaves a atendre i dedicar tot el temps que calia als pacients que ens esperàvem a la consulta, tot i saber que la teva família tornaria a sopar tard aquell vespre; no tenies mai la porta tancada a la mare neguitosa per la fràgil salut dels fills, necessitada del consell i la paraula justa per confortar i ajudar...

Avui, quan ja no podrem gaudir més dels teus savis consells, de la teva rialla encomanadissa, continuarem recordant la teva figura de gran professional i excel·lent persona. Gràcies, Maria, i un petó i una abraçada molt forta de tots els colomencs. Et portarem sempre al nostre cor!

(*) Alcalde de Santa Coloma de Farners

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia