RUGBI

Torna Catalunya, el XV de la ginesta

La selecció catalana, que estrena samarreta i símbol, prova potencial contra Suècia al Baldiri Aleu

El partit, que és demà (12.30 hores), farà un altre cop visible la lluita pel reconeixement

«Si ens volen, per què no hi podem ser?», es pregunta Carles Macian, director del Consell Català de l'Esport. En aquest sentit, el rugbi català torna a l'acció en un partit que, demà (12.30 hores) al Baldiri Aleu de Sant Boi de Llobregat, posa a prova el potencial competitiu d'una selecció jove. És la voluntat del director tècnic, Jean Michael Villeumin, que s'estrena en partits de la selecció. Amb un caràcter eminentment formatiu i motivador ha confeccionat una llista amb majoria de jugadors sub-23 que es posaran a prova contra Suècia, un combinat que actualment milita en la segona categoria de la copa d'Europa. Precisament en un duel d'aquesta competició, a Holanda, va ser com els dirigents catalans van contactar amb l'equip suec, que estava jugant un duel a Amsterdam al mateix temps que la selecció catalana sènior femenina ho feia contra l'holandesa. «Els vam convidar i van acceptar ràpidament, i aquí estem», comenta Ignasi Planas, president de la federació catalana.

Amb estrena de la nova samarreta, i amb nou símbol (la flor de la ginesta), Catalunya torna a l'acció per subratllar la presència que implica tota lluita pel reconeixement. «Aquests partits també són una manera de millorar competitivament», diu Macian. «Fa temps que esperàvem un partit així, ens ho posen difícil», reconeix Planas. «Perquè el nivell del rugbi ha pujat, i nosaltres ens hem quedat una mica estancats, i perquè ens tanquen les fronteres sense voler-ho», analitza el president federatiu, que aprofita l'estrena de la vestimenta per exemplificar els aires nous. «És un disseny exclusiu que interpreta visualment una flama, una flama del foc nou de la federació que representa la nova junta i el foc de la sang que representen els nostres jugadors», afegeix. Avui són 3.500 llicències, i creixent. Les previsions és que la propera temporada s'arribi a les 4.000, en una dada que mostra la tendència alcista d'un esport que, segurament, necessita cites com aquesta per recuperar el pes que havia tingut. «A Catalunya fa molts anys que es treballa pel reconeixement del rugbi», remarca Planas. Un petit pas més serà demà, amb un Baldiri Aleu que es preveu ple (1.200 espectadors), perquè la reivindicació serà un altre cop visible.

LA SELECCIÓ

Josep Raya
(CR Sant Cugat)
Omar Miniño
(UE Santboiana)
Marc González
(BUC)
Pol Massoni
(UE Santboiana)
Ignacio Gaminde
(l'Hospitalet)
Ivan Gurriere
(FC Barcelona)
Andrés Rangel
(CR Sant Cugat)
Sergi Guerrero
(UE Santboiana)
Marc Puigvert
(UE Santboiana
Àlex Benet
(CN Poble Nou)
Cristian Martín
(UE Santboiana)
Sebastià Fernández
(Barça)
Sergi Aubanell
(UE Santboiana)
Jordi Sánchez
(BUC)
Geoffroy Lourdou
(Sant Cugat)
Leo Paredes
(CR Sant Cugat)
Óscar Ferreras
(l'Hospitalet)
Gerard Blasco
(RC l'Hospitalet)
Àlex Palomo
(UE Santboiana)
David Porto
(SEL Vilanova)
Víctor Linares
(Químic RC)
Pau Puigdollers
(Sant Cugat)
Ignasi Baqué
(RC l'Hospitalet)
Tècnic:
Diego Fucks
2n entrenador:
Jordi Ribas
Dir. tècnic:
J-M. Vuillemin

Esperant la decisió de París

«Un partit així no podia deixar de tenir el nostre suport, i més en la situació actual, en què malauradament està en ple procés judicial», diu Jordi Alcover, secretari de la Unió de Federacions Esportives Catalanes. Es refereix al reconeixement de ple dret de la federació catalana a la internacional, i que està al tribunal d'apel·lació de París. «La previsió és que cap a l'estiu hi hagi sentència», relata Ignasi Planas. «No em vull mostrar optimista perquè no ho puc ser, hi ha molts factors extraesportius pel mig», explica. «Mentrestant, hem de continuar amb la nostra reivindicació i la nostra promoció internacional», segella Planas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.