L'alcalde del Papiol acusa Medi Ambient de no voler evitar l'abocament de residus a la pedrera Berta

L'alcalde del Papiol, el republicà Albert Vilà, no va sortir gens content de la reunió que dimecres va mantenir amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, amb qui va dialogar sobre la sentència del Tribunal Suprem que permet que la pedrera Berta, a Collserola, es restauri amb bales de residus provinents dels ecoparcs. El Papiol alerta que aquestes bales no són residus inerts i poden desprendre restes que afectin l'aqüífer, i com a últim recurs per evitar aquests danys apel·la a Medi Ambient i Habitatge perquè no doni la llicència d'activitat necessària perquè l'empresa propietària de la pedrera pugui fer aquest rebliment. Sortint de la reunió, Vilà va manifestar: «Medi Ambient no ens ha donat cap resposta satisfactòria.» Vilà va relatar al conseller, segons ha explicat l'Ajuntament, els problemes que poden causar els residus en un terreny granític i permeable, i la resposta de la conselleria ha estat «demanar que esperem, que ja parlarem amb tots els actors, que ja veurem com evoluciona el tema...».

Medi Ambient va assegurar, en conèixer la sentència del Suprem, que estudiaria com s'ha d'actuar en el moment en què el propietari demani el permís per començar a restaurar la pedrera.

Vilà va acusar la gerent de l'Agència de Residus, Genoveva Català, de no mostrar «cap mena de capacitat ni per valorar els perjudicis que poden causar aquest tipus de residus ni per analitzar altres vies que hi ha per –complint la sentència– seguir protegint el medi ambient del Papiol i de l'àrea metropolitana». L'alcalde conclou que «de moment Medi Ambient s'inhibeix, com si no els afectés».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.