Badalona reivindica Margarida Xirgu amb una exposició i una biografia

El Museu de Badalona inaugura aquest vespre la primera mostra monogràfica que la ciutat dedica a Margarida Xirgu. La que va ser una de les actrius catalanes més universals de tots els temps va estar vinculada a Badalona des dels anys de la seva formació, va arribar a tenir residència a la ciutat i l'any 1933 va ser nomenada filla adoptiva. Ara la ciutat vol retre-li homenatge amb una mostra, Margarida Xirgu. De Badalona a punta Ballena, que aplega material del museu, objectes propietat de la seva família i d'altres que pertanyen a l'Institut del Teatre. En l'exposició es podran veure per primera vegada nombrosos elements relacionats amb l'actriu, com ara vestits que va fer servir en escena, fotografies i cartes que recorden la seva relació amb personatges de l'època com ara Federico García Lorca, Salvador Dalí o l'actor badaloní Enric Borràs. També hi haurà documents sonors i audiovisuals.

A més de l'exposició, aquest vespre es presenta el llibre Margarida Xirgu. Cartografia d'un mite. De Badalona a punta Ballena, escrit per Francesc Foguet, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en història del teatre i coautor de la biografia d'Enric Borràs, editada també pel Museu de Badalona.

L'actriu rebrà un homenatge el 27 de març vinent al Teatre Zorrilla, organitzat pels Amics del Teatre Zorrilla amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.