Tradició i turisme

El conseller d'Innovació presenta el camí català de Sant Jaume, Amer reuneix un miler de manaies pels 300 anys de la Congregació dels Dolors i els turistes aprofiten el dia assolellat

El primer dia en què la gent es va trobar immersa en les vacances de Setmana Santa el sol va acompanyar-hi per tal de poder sortir a l'aire lliure. Una alternativa seria el camí de Sant Jaume del qual ahir es va inaugurar l'artèria principal, i s'ha acabat la senyalització del tram de Sant Pere de Rodes a Montserrat. El conseller d'Innovació, Universitats i Empreses, Josep Huguet, va visitar el monestir de Sant Pere de Rodes per presentar la senyalització d'aquest últim tram i obrir oficialment la ruta del camí català de Sant Jaume. Josep Huguet va destacar la importància del senderisme com a turisme sostenible, a més d'una ruta espiritual, i va destacar el valor que té «com a ajuda i no com a perjudici» de la identitat. També va destacar que el camí de Sant Jaume significa adherir-se a una marca consolidada, aportant-hi un nou tram, i que servirà de «complement al turisme de platja». La Generalitat també ha obert una web, www.camidesantjaumeperatothom.cat, en què es donen indicacions d'accessibilitat de tots els trams del camí perquè el puguin fer persones discapacitades.

Mil manaies a Amer

Per altra banda, ahir a Amer es van concentrar prop d'un miler de soldats manaies. Precisament, aquest any se celebren els 300 anys de la formació de la Congregació dels Dolors d'Amer. A la celebració, hi van assistir i van desfilar manaies procedents de localitats gironines com Figueres, Campdevànol, Verges, Bescanó, Blanes o Sant Hilari Sacalm. Però també s'hi van afegir soldats de fora de les comarques de Girona com els Armats de Mataró o els Estaferms de la Cobraria de Sant Anastasi de Badalona. Els manaies d'Amer, però, no han format part sempre de la Congregació dels Dolors, sinó que s'hi van incorporar fa 50 anys. I a la costa ja es va poder comprovar com els turistes tenen ganes de sol i platja després d'un hivern dur. No només es van omplir carrers i terrasses, sinó que els més atrevits ja es van acostar a la platja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.