Les sales de teatre al Pissit farien que el centre d'arts operístiques comencés a funcionar sense la ciutat de la música

L'Ajuntament podria alliberar La Faràndula cedint un nou local més petit als amateurs

La Joventut de la Faràndula fa una dècada que busca una alternativa beneficiosa. Després d'haver cedit el seu local, disposen d'un calendari molt restringit que, a més, obliga a fer un tipus d'espectacle de gran format atesa la gran capacitat de la sala del carrer d'Alfons XIII. Es va plantejar una sortida construint una sala de petit format al costat mateix del Teatre del Sol, una altra companyia de teatre amateur de referència al Vallès. Però el projecte mai no va superar la fase dels plànols.

Avui la situació ha canviat sensiblement. L'A-juntament va proposar a la companyia del Sol que també se sumés al projecte del Pissit. Per Ramon Ribalta, director del Sol, és una bona opció perquè ajunta dos col·lectius amb objectius compatibles. La companyia ofereix el seu local, que podria vendre's a les immobiliàries. Amb els diners recollits es podria finançar aquesta obra municipal. Cadascú tindria la seva sala, tot i que algunes zones, com ara el vestíbul, serien comunes.

La notícia de traslladar les dues companyies al Pissit va generar queixes en el sector tèxtil. I és que fa més d'una dècada que es va aprovar que el Vapor fos la seu central del projecte del futur museu tèxtil de la indústria llanera. Fa setmanes, l'alcalde, Manuel Bustos, es va comprometre a convertir el Pissit en seu del museu, però procurant que a l'espai també hi càpiguen els dos teatres. Per Ribalta, la dimensió de les naus és prou gran per a tots dos projectes.

Ara per ara, es reformaran la façana i la teulada, molt deteriorades. I el consistori, el Gremi de Fabricants i la Fundació Bosch i Cardellach s'han donat de temps fins a final d'any per estudiar la coexistència dels dos usos, garantint la valoració del patrimoni tèxtil del vapor.

Sabadell té previst construir un teatre d'òpera a l'eix Macià. Però la Generalitat ja ha advertit que caldrà revisar a la baixa el projecte. La ciutat també té el Teatre Principal (gràcies a un conveni amb una entitat esportiva i social) i Ca l'Estruch, que aplega sales d'assaig i d'exhibició. Les sales noves eren una promesa electoral del PSC local el 2007, però alhora podrien alliberar La Faràndula com a seu provisional del Centre d'Arts Escèniques de Sabadell, especialitzat en òpera, mentre no avança l'equipament nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.