Girona celebra el Dia Internacional de la Dansa amb «Dansem 3»

Són 9 peces de dansa d'autors gironins que es podran veure al Teatre Municipal

Com altres ciutats d'arreu del món, Girona s'ha bolcat a celebrar el Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril), amb un programa d'activitats organitzades per una comissió que aplega diverses escoles i entitats. Ja en el primer acte, que va tenir lloc dissabte passat a la plaça dels Jurats, es va congregar una munió de públic i participants per gaudir de la IX Trobada d'Escoles i Centres de les Comarques Gironines. Uns 170 participants van pujar a l'escenari per demostrar davant de centenars d'espectadors el que han après d'aquest art.

Per completar aquestes celebracions, avui tindrà lloc al Teatre Municipal (21 h) l'espectacle Dansem 3, una mostra de dansa contemporània en què coreografies de diferents estils, dirigides i creades per artistes professionals de les comarques gironines, prenen vida totes juntes amb la finalitat de reivindicar la importància del cos, del gest i de l'expressió artística. De les nou peces que conformen Dansem 3, els espectadors podran gaudir des de dansa neoclàssica (David Rodríguez) fins a hip-hop (Zona 8), passant per dansa contemporània: Montse Roig, Imàs Dansa, La Faktoria de Celrà, Toni Izquierdo & Satoko Kojima i Esther Aumatell. Després de l'espectacle, a l'exterior del teatre hi actuarà Deambulants.

Actes a Barcelona

Entre altres actes que han tingut lloc aquests dies amb motiu d'aquesta diada, destaca l'acció de dansa integrada que es va oferir ahir a la Rambla de Barcelona, amb música en directe de Carles Santos i direcció artística de Toni Mira i Clàudia Moreso. Prop de dos centenars de discapacitats físics, psíquics i sensorials, a més de persones sense discapacitat, hi van participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.