L'empresari independentista Santiago Espot es presentarà a les eleccions

L'empresari Santiago Espot, president executiu de la plataforma independentista Catalunya Acció, té la intenció de presentar-se a les eleccions encapçalant el partit Força Catalunya, que va néixer l'any passat. Segons Espot, les consultes que s'han celebrat aquests últims mesos han demostrat que hi ha una part important de la societat que avala la independència, però després aquest clima no es reflecteix a les institucions. «Força Catalunya no té cap mania per encarar-se amb Espanya i portar el discurs més radical de l'independentisme al Parlament», assegura Espot, que té previst començar la seva campanya aquest mateix mes amb el llançament de la pàgina web de la formació.

De moment, sols

En aquests comicis es podria donar la circumstància que hi concorrin diversos partits de tendència clarament independentista, perquè, a hores d'ara, no és gens clar que puguin formar una llista unitària. Santiago Espot reconeix que té molt bona sintonia amb el portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, i, a finals de l'any passat, tots dos van anunciar la intenció de fer una coalició que integri les opcions independentistes, però de moment no hi ha res ferm i Força Catalunya vol continuar fent el seu camí. Això mateix passa amb Reagrupament. Fa un temps, Espot i l'associació encapçalada per Joan Carretero van conversar informalment, però Espot assegura que «des de l'altra banda no responen». I, enmig d'aquest conglomerat de forces, també podria aparèixer la de Joan Laporta.

Xiulada a València

Catalunya Acció va sorgir el 2005, i el seu projecte polític es vehicula a través de Força Catalunya. Durant aquests anys, l'entitat ha impulsat una campanya de denúncia contra els establiments que no estan retolats en català, i també va ser protagonista l'any passat quan va promoure una xiulada contra el rei i l'himne espanyols, en la final de la copa a València, que va acabar en una querella en contra seu que al final va ser desestimada.


EL PROTAGONISTA

SANTIAGO ESPOT
Director de vendes, és el president executiu de la plataforma Catalunya Acció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.