Mor Joan Busquets, pallasso, director teatral i cofundador de la Companyia Ínfima La Puça

Joan Busquets Portero (Barcelona, 1956), pallasso, director teatral i gestor cultural, va morir divendres als 54 anys, a conseqüència d'un càncer de còlon. El 1979, Busquets va fundar, junt amb Òscar Rodríguez, la Companyia Ínfima La Puça, un grup que va ser molt popular amb aparicions a la televisió i múltiples actuacions arreu de Catalunya al llarg de 25 anys. Busquets també va estar molt vinculat amb la pallassa Pepa Plana, i li va dirigir diversos espectacles, com De Pe a Pa, Hatzàrdia, o el darrer, Penèlope, estrenat aquest mateix any.

Seguint la trajectòria del grup original, l'any 2004 neix Puça Espectacles, una empresa de serveis artístics (junt amb Cristina Cazorla i Miquel Pauner) que, entre altres accions, organitza el Pallassòdrom, el festival de pallassos de Vila-seca, que va impulsar el mateix Busquets.

Defensor del circ

La notícia de la seva mort va sacsejar ahir el sector aplegat al Trapezi, a Reus. Busquets, gran defensor del circ, era actualment vicepresident de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, i era un habitual al festival reusenc, així com a d'altres esdeveniments culturals del país com la mostra d'Igualada, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida o la Fira de Tàrrega. Precisament a Tàrrega havia dirigit la Industrial Teatrera, i està previst que es presenti en l'edició d'aquest any l'últim espectacle que va dirigir, Ciclicus, de la companyia Son de Fuelle, estrenat al desembre a Vallromanes. Com a pallasso, es va mantenir en actiu fins que la malaltia li va impedir, amb l'espectacle El xiulet del riure, amb el també actor i músic Lluís Rodríguez.

El funeral serà avui a dos quarts de dues del migdia al tanatori de Collserola, a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.