El grup mexicà Zapata compra Envases Llamas de Celrà

En la fusió s'hi inclou un fabricant d'aerosols de Manlleu

Amb aquesta operació, el grup Zapata adquireix dues empreses amb una xifra de negoci que supera els 20 milions d'euros i una plantilla conjunta de 130 persones. «És un projecte en què ja feia un any que es treballava i que suposa una operació a tres bandes», explica Ferrer. Així, la companyia mexicana ha comprat la majoria de Llamas, la qual, simultàniament, ha adquirit l'European Cans.

Segons el director general, es tracta «d'una gran notícia pels treballadors, perquè aquest tipus de fusions signifiquen una consolidació i també poder afrontar el futur amb garanties». L'entrada del nou propietari, que destaca pel seu alt nivell en tecnologia, suposarà la «potenciació d'algunes línies de productes», va dir Ferrer.

Llamas, una firma nascuda a Badalona, fa 6 anys que desenvolupa la seva activitat a Celrà en una planta de 28.000 metres quadrats. Es dedica a la fabricació d'envasos, tant metàl·lics com de plàstic, per a fabricants de pintures i productes alimentaris.

Segon canvi en dos anys

L'entrada del grup mexicà és el segon canvi de propietat que té lloc en els darrers dos anys. L'empresa va presentar el 2005 un concurs de creditors, i dos anys més tard va ser adquirida pel grup inversor madrileny Nagas Partners, format per divuit socis i especialitzat en la reestructuració d'empreses. Abans de confirmar aquesta operació, els administradors concursals van haver de descartar altres cinc ofertes de compra, una de les quals era del mateix grup Zapata. L'entrada de Nagas Partners va suposar l'acomiadament d'una vuitantena de treballadors dels 174 que en aquell moment formaven part de la plantilla. Finalment, Zapata, que dos anys enrere ja havia fet una bona oferta per adquirir Llamas, s'ha acabat convertint en el principal propietari de l'empresa de Celrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.